"Edellisen elaman" tyopaikan monta upeaa konserttia on jo mennyt ohi korvien, mutta onneksi eilen sain olla kuuntelemassa Akatemian eskari-ekaluokkalaisten joulukonserttia :) Luokka-asteilla on omat konserrtinsa, silla eilisessa konsertissa lavalla oli parhaimmillaan n. 200 lasta! Eli kaikkia esiintyvia luokka-asteita ei saataisi lavalla mahtumaan yhta aikaa sitten millaan.

Konsertti oli pieni opettavainen "musikaali", eli laulujen valissa viidesluokkalaiset veivat tarinaa eteenpain naytelman avulla. Kaikki esitetyt aulut liittyivat tuohon kehystarinaan. Eskari aloitti laulamalla Favorite time of the year, jonka jalkeen tontut juoruilivat keskenaan Pohjoisnavallle (taalla ei Korvatunturista ole ikina kuultukaan) ilmestyneesta uudesta hyvin erikoisesta tontusta. Tontut tekivat johtopaatelman, etta kyseessa ei ole aito tonttu vaan tonttu-imitaattori. Eskarit lauloivat
The Elves' Impersonator. (Tassa YouTubesta loydetty versio kappaleesta, tama on aika hauska kipale). Kyseinen perin kummallinen tonttu on siis Elvis :D . Tarina jatkuu, ja kuoro vaihtuu ekaluokkalasiten kuoron esityksiin He's so blue ja Arm in arm. Lopulta mutkien kautta tontut oppivat hyvaksymaan taman erilaisen tontun joukkoonsa ja viimeisena molemmat kuorot laulavat yhdessa kappaleen Santa Claus Rock. Nayttaa YouTuben linkeista paatellen olevan suosittu joulukonserttiviritelma taalla pain, kaikki laulut ja tarina loytyy eri kouluista kuvatuissa patkissa.

Koulun orkesterille kerataan rahaa myymalla konsertin dvd-taltiointia $15 hintaan (Psst, vinkkia anyone, toimisiko siella Suomen paassa? Ne teidan konsertit kun on suurempia ja mahtavampia, tanne ainakin saisi lahettaa maksullisena dvd:na.)

Oli kiva yllatys, etta paasin konsertin katsomaan, koulun juhlat ja tapahtumat kun muokkaa vuoden kulkua ihan omalla erityisella tavallaan, ja pitkan aikaa jo jouduin ilman niita olemaan.

****
Konsertin jalkeen tapasin taman vapaaehtoistyon mahdollistaneen opettajan isan, joka oli ollut katsomassa lapsenlastensa esitysta. Han oli kovasti innoissaan vihdoin tavatessaan taman paljonpuhutun suomalaisen ja harmitteli, kun hanen suomalainen aitinsa ei paase minua tapaamaan!  Kyseinen mies ei itse puhu suomea, on siis amerikasuomalainen, mutta hanen aitinsa puhuu edelleen sujuvaa suomea. Kaytiin sitten lapi suomalaisia jouluruokia, syonko lipeakalaa ja sylttya jne. Minako? Sanoin, etta savustettua lohta ja korkeintaan silakoita.

****
Iloista joulunodotusta kaikille!