Tuossa selän takana on pino paperitöitä, jotka toin kotiin tehtäväksi. Eilen sain kuitenkin monta "kuningas"ideaa tämän blogin suhteen, joten saavat työt odottaa nyt hetkisen. Tämä nyt ei ole se kirkkain idea, mutta nopeasti kasaan laitettavissa, joten aloitetaan tällä.

Eilisessä tekstissä mainitsin kälyn
viime kesänä järjestämistä grillijuhlista. Menimme mieheni kanssa Suomessa naimisiin, ja Amerikan suunnalta vieraita ei ollut yhden yhtäkään. Häidenkin jälkeen kesti kaksi vuotta ja risat, ennen kuin kävin itse ensimmäisen kerran uusia sukulaisia tervehtimässä. Ensimmäisen visiittini Michiganiin ja ylipäätänsä Yhdysvaltoihin tein helmikuussa -06. Tuolla matkalla tapasin anoppini ja kälyni sekä miehen ystäviä. Koska niin moni muukin olisi halunnut tämän ulkomaanelävän tavata, päätti kälyni järjestää kesäksi -06 grillipippalot, jonne kutsuttaisiin sedät, tädit, serkut ja muut kynnelle kykenevät tätä omituista ilmestystä tervehtimään.

Mieheni kanssa käytämme tilaisuudesta nimitystä "indoor-outdoor barbeque with fingerbuffet", sillä ilmassa alkoi olla Hyacinth Bucketin tyylistä toimintaa, kun sain kutsun postissa vastauspyynnön kera. Ajankohdaksi osui juhannuspäivä (jota ei siis tuolla juhlita). Käly huolehti kaikista järjestelyistä eli kutsuista, ruuanlaitosta ja koristelusta. Yhteistä ohjelmaa tuolla ei ollut, joten vein mukanani täältä Suomesta Mölkky-pelin.

Ruokailu oli autotallissa, sillä ulkona auringonpaisteessa olisi ollut liian kuuma, ja sisällä talossa taas meno olisi ollut muodollisempaa. Autotallissa oli sopivan vilpoisa istua pöydissä ja esitellä jokaiselle uudelle henkilölle hääalbumi ja muutenkin kertoilla suunnitelmista ja itsestäni. Sivupöydältä sai hakea ruokaa ja juomaa, kun tuntui niitä kaipaavan. Tarjolla oli lemonadea, limsoja ja olutta, hampurilaisia, hot dogeja, grillattua kanaa ja pihvejä, salaatteja ja jälkiruuaksi erilaisia kakkuja. Koristelu oli kesäkuun lopulla jo the 4th of July-tyylinen eli sini-valko-punainen.

1568723.jpg

Sukuun oli keväällä syntynyt muutamia vauvoja, joten autotallissa oli vauvojenkin hyvä olla suojassa auringolta ja paahteelta - minunkin iho paloi nopeasti muutaman mölkkypelin aikana.

1568729.jpg

Ulkosalla miehet heittelivät hevosenkenkiä (perinteinen amerikkalainen ulkopeli) ja opetin heille mölkkyä - jota pelasin tuolloin itsekin ensimmäistä kertaa. Kälylle opetin mölkkysanastoa suomen kielellä, mutta jo pelkkä "mölkky"-sana oli liian vaikea, peli oli siis Milky.

Tuon pitkän päivän aikana tapasin siis lähes kaikki mahdolliset avioliiton-kautta-sukulaiset ja hyvät ystävät. Päivä jatkui yöhön saakka, jolloin sytytettiin takapihan lammen vierelle nuotio ja jutusteltiin siellä niitä näitä. Michiganissahan aurinko laskee kesäiltaisin ja yöt ovat pimeät.

Kuvia minulla ei ole omaksi harmikseni enempää. Juhlissa kierteli kertakäyttökameroita, joilla sai näpsiä kuvia, mutta mies sensuroi kaikki epäonnistuneet kuvat pyynnöstäni. Jäljellä on siis nämä pari kuvaa, jotka nappasin itse digikamerallani.

********************************************************

Samalla kesäreissulla käväisin pienessä koiranäyttelyssä Kalamazoossa, Michiganin länsipuolella. Koiranäyttely ei ollut AKC:n, vaan kilpailevan kennelliiton UKC:n
järjestämä. Koiranäyttelyissä olen kulkenut koko ikäni täällä Suomessa ja Pohjoismaissa, nyt ensi kertaa Yhdysvalloissa. Tässä sisäkehäaluetta:
1568705.jpg

Ulkona oli lisää kehiä ja tietenkin myyntikojuja! Oi sitä shoppailun iloa, kun kerrankin löytyy jotain rotukrääsää ostettavaksi... Trimmausvälineet olivat mielettömän edullisia ja valikoimaa riitti.

1568714.jpg

Paikalla oli myös jäätelökoju, jossa vohvelit paistettiin paikanpäällä. Kylmä jäätelö olikin tarpeen lähes +37 asteen helteessä auringonlämmön heijastaessa asvaltista takaisin.

********************************************************

Ystävien kanssa käytiin kävelyllä erään siiderimyllyn tiluksilla. Siiderimyllyt ovat kesäaikaan kiinni, avoinna ne ovat yleensä elokuusta lokakuuhun. Näillä paikoilla on omat omenatarhansa ja he tekevät omenoista siideriä, jota voi käydä juomassa heidän ravintoloissaan. Cider ei ole siis samanlaista siideriä, kuin mitä Suomen ruokakaupoissa myydään.

1568742.jpg

1568762.jpg

Niillä osuuksilla, joilla ei ollut näin hienoja teitä, tuli olla tarkkana, ettei vahingossa osu myrkkymurattiin. Kohtaaminen on ilmeisesti kurjempi kuin nokkosen kanssa? Onneksi minulla ei ole vielä asiasta omakohtaista kokemusta.

********************************************************

Tuolta reissulta palasin koto-Suomeen juuri ennen sikäläistä itsenäisyyspäivää. Täällä kotosalla sitten pidettiin omat 4th of July -grillipippalot perheen kesken. Kesällä -07 olin paikalla tuon ilotulitusajanjakson. Ilotulitukset alkoivat n. pari viikkoa ennen itsenäisyyspäivää ja jatkuivat viikon sen jälkeen. Jokainen kylä, kaupunki ja yhdistys tuntui haluavan pitää oman ilotulituksensa. Nuo raketit pitäisi nähdä paikan päällä, sillä omalla pikku digipokkarillani ei sitä väriloistoa ikuistettu. Täytyy sanoa, että mitään sen vertaista en ole nähnyt aiemmin. Tässä pari näppäisyä, jossa lähinnä tuota paikalle kertynyttä väkijoukkoa:

1568675.jpg

1568681.jpg

1568693.jpg

Heinäkuun neljäntenä olinkin sitten miehen suvun grillijuhlissa, jossa tapasin loput suvun jäsenistä. Mielenkiintoista oli, että paikalla oli kaikki vauvasta vaariin - myös ne murkkuikäiset rokkaripojat, jotka kiltisti kävivät juttelemassa kaikkien kanssa ja halasivat mummot ja vaarit.

Viisumiasiaa vielä tähän muisteloiden ketjuun: asianajaja on käynyt paperimme läpi, ja ne ovat ok. Nyt hän lähettää ne eteenpäin ja varmaankin kesän jälkeen voin varailla ajan haastatteluun lähetystöön. Toivotaan näin.