Aika korni nimi tapahtumalle, koska suomennos taitaisi kuulua "Juokse vapaana Detroitin elaintarhalle" - vapaana ja elaintarhassa? Tosin en saisi mollata, Detroitin elaintarha on monen rescue-elaimen uusi koti (esim. Meksikossa kiertavana nayttelyelaimena toimineen jaakarhun, paahan ammutun hylkeen, kaltoinkohdellun hevosen ja loukkaantuneen valkopaakotkan uusi koti on taalla, lista on pidempi kuin mita tassa pikaisesti esittelin).

Sunnuntaina ennen elaintarhan virallista aukeamista oli mahdollisuus osallistua hyvantekevaisyyteen joko juoksemalla 5km, 10km tai kavelemalla maili (eli huimat 1,6km). Ilmoittautumismaksut lahjoitetaan elainlaakintakuluihin. Juoksureitti meni jossain katuja pitkin, kavely leppoisasti elaintarhan alueella elainaitausten lomassa. Mikas sen parempi tapa viettaa aurinkoista aamua ja aamupaivaa kuin kavelemalla ja sen jalkeisissa juhlissa.



Leijonakin on rescue-tapaus, en vain nyt muista sen tarinaa.


Minnesotan elaintarhan kaksoset ovat taalla hoidossa, silla valin kun niiden omaa asuinaluetta kunnostetaan.


Kaksoset pistivat pystyyn melkoisen paininaytoksen, siita olisi pitanyt ottaa videokuvaa nappaily-yritysten sijaan.


"Isa, mika tuo on?" "Michigan mammal." - ei sitten ollut muuta nimikylttia juuri nahtavilla. Eli kyseessa on ahma, Michiganin tunnusnisakas.


Timon tuumailee


Gorilla ylhaisessa yksinaisyydessaan


Ihan sertifikaatinkin sain suoritetusta kavelysta t-paidan lisaksi. Taman jalkeen sitten juhla-alueelle: musiikkia, ruokaa ja juomaa tarjolla osallistuneille.

****

Elaintarhasta hurautin Finnish Centeriin esittaytymaan tuleville oppilailleni :)


Finnish Centerin puutarha


Itse Center