Nekun hammaslääkäri oli tänään - tällä hetkellä kaikki hyvin :) Tosin mielessä kummittelee edelleen ne kahden vuoden takaiset tapahtumat, jolloin hampaiden puhdistuksen jälkeen Nekun tila illalla romahti ja yöllinen reissu lääkäriin ei jäänyt kauas.

Ajaessani kohti eläinlääkärin vastaanottoa olin mielestäni ihan rauhallisella mielellä. Yllätys yllätys, siinä ajaessani alkoi tuntua kipua rinnassa - ihan heti tuo ei edes ohi mennyt. Ajattelin mielessäni, että tämä tästä nyt vielä puuttuikin. Kaivelin jostain muistin perukoilta erilaisia hengitysharjoituksia ja puhkuen ja hönkäillen olo tuli vähitellen paremmaksi.

Nekku sai alle puolet rauhoitteesta (ei siis nukutusainetta), jota tuolla kilomäärällä tulisi antaa. Hyvin nopeasti koira meni ihan tööttiin ja hampaiden puhdistus aloitettiin. Herätepiikki laitettiin heti, kun puhdistus oli vasta alussa, koira oli sen verran tainnoksissa. Nekun maksa-arvot ovat olleet pielessä ainakin neljä vuotta, tuota ennen niitä ei ole edes mitattu. Maksassa on selkeästi jotain vialla, tuo rauhoitusaine sen taas todisti.  Nekku on ollut nelisen vuotta  erityisruokavaliolla, ja tuo sama ruokavalio jatkuu edelleen - siinä kaikki, mitä asialle voidaan tehdä.
Lentoa ajatellen noilla maksa-arvoilla ei onneksi ole merkitystä.

Nyt seuraan koiran tilaa jatkuvasti. Kyllä se keittiöön tuli kerjäämään, kun toinen sai ruokaa, mutta melko tokkurainen ja heikko neito  vielä nytkin on.