Tai ainakin 361 päivää vuodessa.


Eilen mennessämme Lumifestivaaleille Leslien kanssa, pistäydyimme ensin Bronnersin joulukaupassa (avoinna 361 päivää vuodessa). Olo oli aluksi hieman outo, kun jo parkkipaikalla kaikui joululaulut ja joka puolella oli jouluvaloja ja koristeita - millaista olisikaan ollut tehdä tuonne ensimmäinen visiitti keskikesällä helteiden aikaan?

Suurimmasta alkushokista kun pääsi ohi, joululaulut tammikuun lopulla alkoivat jo tuntua ihan luonnolliselta jutulta. Silmiä olisi pitänyt olla joka puolella päätä, jotta olisi nähnyt kaiken, mitä ympärillä oli. Liikkeen koristeita oli katonrajassa, ja hylyillä taas paljon katseltavaa ja ostettavaa. Joulukoristeita oli myynnissä ihan mistä aihepiiristä tahansa. Ensi jouluna voisi koristella kuusensa vaikka vihanneksilla tai meriteemalla:



Tai jos olet tulevan kesän morsian, voisi hääaiheinen joulukoristelu olla paikallaan?

Koristeet oli jaoteltu teemoittain. Kansainväliseltä hyllyalueelta löytyi mm. Suomen lippu -koristeita ja palloja, joissa luki Hauskaa joulua! Myynnissä oli myös koristepalloja, joissa on joulutervehdys esim. suomeksi, ja pallon toisella puolella on lyhyt selostus joulun perinteistä tuossa maassa.

Vaikka olenkin kasvanut hyvin hillityn joulukoristelun perheessä, olisi tuolta tarttunut mukaan mitä vaan (jos olisi raaskinut laittaa rahaa palamaan urakalla): syntymäkivikoriste omalla nimellä olisi ollut kiva sekä itselle että perheenjäsenille ja ystäville Suomessa; vaaleanpunaiset prinsessapallot olisivat olleet kivoja Justiinalle, kitarakoristeet Juliukselle, koira- ja hevoskoristeet vanhemmille, siskolle siskokoristeita, opehuoneeseen opettajakoristeita jne.
Päädyin ostamaan vain vaaeanpunaisia palloja tyttöjen kuuseen ensi jouluksi, U.S.A.-koristeen siskolle ja kulkuskoristeen vanhemmille miehen antaman lipun rinnalle.

****

Bronnerssilta siirryimme ravintolaan, jossa loput porukastamme liittyivät seuraamme. Koko Frankenmuthin kaupunki tuntuu pitävän hyvin voimakkaasti kiinni saksalaisista juuristaan, ja ravintolakin oli ulospäin saksalaislinnan näköinen ja ruokalistalla oli bratwurst-viritelmiä ja muita herkkuja.

Ravintolasta lähdettiin vatsat täynnä ihailemaan Frankenmuthin kaupunkia, ja siellä nyt olevia lukuisia lumi- ja jääveistoksia. Tässä ostoskeskus:

Lumiveistoskisassa on lukuisia eri kilpailuryhmiä: kansainvälinen, U.S.A.:n, Michiganin, yliopistojen ja lukioiden väliset kilpailut. Omat suosikkini löytyivät lukiolaisten taidonnäytteistä:



(Sammakon reidellä sudenkorento)


Grant ja Ava mukana kuvassa

Jääveistoksia oli pitkin kaupunkia. Tapahtuman sponsoritkin ilmoitettiin jääveistoksina :D. Oma suosikkini oli tämä edellisvuosien mestarien mittelössä toiseksi sijoittunut veistos:


Tekemistä festivaaleilla riittää, halutessaan voi pelata vaikka erän minigolfia jääveistosradalla:

Tai vaikkapa katsella kaupungin menoa hevoskyydistä käsin: