Nyt ei minulle riitä, että lasken kymmeneen tai sataan - katsotaanpa kuinka moneen itse laskisit tämän päivän jälkeen?

Ihan ensimmäiseksi kuitenkin muutama sananen isästä. Kiitoksia teille kaikille, jotka olette olleet hengessä mukana. Perjantai oli ihan kamala päivä, odotus oli loputonta. Leikkaus oli taas suuri ja todella riskijuttu, joten lauantaikin meni vielä pelätessä - jokainen puhelinsoitto sai ensimmäiseksi hyppäämään kattoon ja sitten vasta kysymään, mitä oli asiana. Sunnuntaina oloa helpotti, kun pääsin kaksi kertaa isää katsomaan, ja hän oli olosuhteisiin nähden todella pirteässä kunnossa. Samana päivänä sisko perheineen piipahti kylässä, sekin toi tervetullutta vaihtelua päivän kulkuun.

Aamupäivällä soitin lentoyhtiöön. Viikko sitten juttelin iloisen asiakaspalvelijan, Hannan, kanssa puhelimessa lennon ajankohdan vaihtamisesta ja tämähän ei Hannan mukaan ollut ongelma, vaan helposti järjestettävissä - hieno juttu! Sovittiin uusi ajankohta, koirien kuljetus ei taas tässä vaiheessa sopinut yhdessä boksissa (*huokaus*), mutta tarvittavat varaukset tehtiin ja torstaina soittaessani saisin sitten koirien lennoille varmennuksen ja lipulleni uuden hinnan. Torstaina soittaessani Henri(k?) oli todella pahoillaan, mutta varmisteltuaan useammasta paikasta minun odottaessani, hän pystyi kertomaan, ettei lipun hintaa oltu saatu laskettua ja koiria ei ole voitu lennoille varmentaa, koska rodut puuttuvat. Annoin jälleen kerran koirien rodut, joten nyt kun soittaisin maanantaina, kaikki olisi kunnossa - hienoa!

Kuten jo sanoin, aamulla soittelin sitten lentoyhtiöön. Voi harmin paikka, kun noita koiria ei ole saatu varmennettua vielä lennoille! Mutta jos soitat iltapäivällä uudestaan, tilanne on varmasti toinen. En nyt voi valitettavasti auttaa tämän suhteen, mutta olisiko jotain muuta kysyttävää, jonka suhteen voisin auttaa?  Ok. Olen sivuiltanne lukenut koirilta vaadittavista terveystodistuksista. Onko siellä mainittu rabieksen vasta-ainetesti todellakin pakollinen? Pieni hetki, kun tarkistan asian kollegaltani.... Kyllä, serologinen testi täytyy olla. Kiitos.

Seuraavaksi sitten ajanvaraus eläinlääkäriin. Onneksi aika onnistui samalle päivälle, tulokset kun eivät saavu ihan heti. Eläinlääkärissä katseltiin vielä kolmen henkilön voimin lentoyhtiön sivuilta, voiko kyseinen testi olla todella tarpeen? Ajateltiin, että josko minä nyt kuitenkin vielä koettaisin soittaa ja selvittää asiaa. Hyvä idea, toteutus hiukan hankalampi. Puhelimen toisessa päässä torstailta tuttu Henri(k?) - hänkin muisti minut puhelun aikana, ei liene kovin hyvä juttu. Kyllä täällä lukee, että testi vaaditaan? Täällä lukee, että täytyy olla lemmikkipassi, jossa on omistajan nimi, osoite, eläimen tuntomerkit.... Juu, tiedän tuon. Mutta pitääkö olla serologinen testi ja punkkikäsittely? Pieni hetki, niin etsin täältä koneelta... Juu, täytyy olla. Voitko yhdistää minut eläinlääkärille tai jollekin taholle, joka on näiden eläinten papereiden kanssa tekemisissä? Kyllä meillä sellainen on, mutta en voi hänelle yhdistää. Pieni hetki, niin tarkistan vielä kollegalta... Juu, kyllä täytyy olla molemmat tehtyinä. Kyseessähän on ihan perustoimenpiteet - ainahan omistajat testaavat tuon vasta-ainetestin, että onko rokote voimassa. Hmm, kyseessä ei ole perustoimenpide. Yleensä näitä testäjä ei tehdä. Ai, no minulla ei ole koiraa niin en osaa sanoa. Jos odotat hetken, tarkistan koneelta... Täällä sanotaan, että koira tulee olla rokotettu rabiesta vastaan vähintään 28 päivää ennen lentoa ja vasta-ainetesti tehdään 10-12 viikon kuluttua rokotuksesta. Aivan. Eli jos rokotan koirat 28 päivää ennen lentoa, miten minulla voi olla vasta-ainetutkimuksen tulokset lentäessäni? Totta, että tuossa on ristiriita. Ehkä eläinlääkäri osaisi vastata näihin kysymyksiin? Täältä eläinlääkärin pihasta soittelen, kun emme käsitä, miksi tämä testi vaaditaan.
Jos nyt lähtisi siitä, mitä varsinainen määränpää vaatii? Kannattaisi soittaa heidän lähetystöön ja tarkistaa asia. Yhdysvallat eivät vaadi kuin että rokotukset ovat kunnossa ja terveystodistuksen. Eli tämäkö riittää sitten teillekin? Siihen minä en ole antanut lupaa. Sinä tunnut tietävän nämä asiat muutenkin paremmin kuin minä. Entä jos soittaisitte Alankomaiden lähetystöön ja tarkistaisitte asian sieltä? Kiitos, teen näin. Soittelen sitten myöhemmin siitä omasta lippuasiastani, kunhan täältä eläinlääkäristä pääsen kotiin. Katsottaisiinko se tässä pikaisesti? Ei kiitos, palataan asiaan.

Alankomaiden suurlähetystössä oli oikein mukava ja iloinen nainen, joka kertoi, että Hollantiin lennettäessä ei tarvita serologista testiä eikä punkkikäsittelyä, rokotukset riittävät. Kiitin häntä ja sanoin, että häneltä sain nopeasti selkeän vastauksen asiaan, jota olen tunnin ajan lentoyhtiöltä yrittänyt selvittää.

Uusi soitto lentoyhtiöön: Soitin nyt sinne lähetystöön, ja serologista testiä ei tarvita? Pieni hetki, tarkistan asian kollegaltani... Tämä asia ei ole lähetystön päätettävissä, kyseessä on lentoyhtiön vaatimukset, jotta koira pääsee lennolle. Voisitteko kertoa, mitkä ne lentoyhtiön vaatimukset ovat? Tarvitaanko serologista testiä? Rabiesrokotus tulee ehdottomasti olla, muutenhan samassa tilassa olevat koirat voivat saada tartunnan... Se rokotus koirilla tietenkin on, mutta tarvitaanko serologista testiä? Pieni hetki, niin tarkistan... Täällä lukee, että rabiesrokotus tulee olla. Aivan, mutta tarvitaanko serologista testiä!? Ei. Kiitos ja kuulemiin.

Herran haltuun! Nyt jos joku kysyy minulta lentokentällä jotain koirien papereista, lento tyssää siihen paikkaan, koska olen jo kentällä käynyt virkailijaan käsiksi. 

Koirien kanssa kotiin, kaikille neljälle ruoat ja ulkoilut ja taas soittamaan lentoyhtiöön. Tällä kertaa sain langan päähän nuoren naisen, joka totesi, että kaikki kollegat ovatkin tainneet olla jo tätä asiaa hoitamassa. Nyt näyttää siltä, että koirien lentoja ei ole vielä varmennettu.Soitan nyt heti tuolle yhtiölle, joka liikennöi jälkimmäisen välin ja koetan saada koirille varmennuksen. Odotatko sen aikaa vai soitatko myöhemmin tänään uudestaan. Soitan myöhemmin, kiitos.

Tässä välissä soitto mm. aviomiehelle, joka kehtasi ehdottaa hyvää hyvyyttään lennon siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan - ehtisin olla kotiväen apuna isän päästessä kotiin. Kaunis ajatus, väärä ajankohta (syyt ks. aiempi tämän päiväinen teksti).

Uusi soitto lentoyhtiöön, nyt puhelimessa Sven. (Minne nuo puhelut oikein menevät, jonnekin keskukseen Hollannissa vai?) Hienolta näyttää, koirien lennot on varmennettu! Miten haluat edetä, maksatko lipun nyt? Oletteko te saaneet sen hinnan laskettua? Uusi hinta piti olla tiedossa torstaina? Pieni hetki, niin tarkistan... Valitettavasti lipputoimisto on tältä päivältä jo kiinni, joten en saa lipulle tuota hintaa. Jos soitatte parin päivän päästä uudelleen, niin hinta on varmaankin jo laskettu. Mutta hienolta näyttää, ei tarvi olla huolissaan! Svenin kanssa jutellessa en osannut enää kuin nauraa, nyt oli jo ylitetty ärsytyskynnys niin reippaasti!

Oman värinsä näihin puheluihin tuo se, että palvelua ei ole aina saatavilla suomeksi, joten osa keskusteluista käydään englanniksi. Englanninkielen taito on vaihteleva, lähinnä häiritsee joillain voimakas aksentti, joka tekee keskustelusta vaikeammin ymmärrettävän.