Nyt on huoneen nurkassa kaksi täyttä matkalaukkua odottamassa matkaa - onneksi sisko tulee saattamaan asemalle, ja toivottavasti Kaisu tulisi vastaan junalle (soittelen sulle!), on meinaan taas vähän tuota kannettavaa...

Toinen laukku pitäisi olla ihan ok, toinen on vielä 800g ylipainoinen; mietinnässä on, jätänkö jotain pois tuosta jälkimmäisestä laukusta. Tasoittaa ei voi, sillä kevyemmässä laukussa on kovamuovinen koiranpeti, joka vie aika hyvin tilaa - laukkuun on jo ahdettu kaikki, mitä sinne suinkin sai ängettyä ja vielä sen jälkeen yksi makuuhuoneeseen tuleva ryijymatto. Nekun vanha peti oli onneksi täällä äidin luona vielä tallessa, Amerikassa kun ei moista keksintöä tunneta. Siellä koiranpedit ovat kankaisia viritelmiä tai rottinkikoreja, käytännöllistä ja helposti siistinä pidettävää muovipetiä ei ole vahingossakaan eikä epätoivoisen tarkoissakaan etsinnöissä löytynyt mistään.

Mukaan Amerikasta oli taas lähtenyt ihan liikaa vaihtovaatteita, joten paluumatkalaiset vievät laukuista paljon tilaa uusilta matkalaisilta. Täällä äidin ja siskon luona kun olisi ollut monta laatikollista odottamassa matkaamisen mahdollisuutta, mutta mukaan ei mahtunut näistä mitään! Olohuoneen kirjahyllyyn tulee pari uutta Muumimukia (uusi Poliisimestari-muki on ihana!), pikkuinen pinkki Mariskooli ja makuuhuoneeseen on siniset ryijymatot väriä tuomaan. Mignon-munia piti ostaa pääsiäistuliaisiksi ystäville, raesokeria leivontaan ja fariinisokeria siman tekoon. Miehelle Presidentti-kahvia ja koirienhoitajaketjulle hoitopalkkiot yms. yms. Lista on loputon, ihmekö tuo ettei kaksi matkalaukkua meinaa riittää!