Kirjoitus tulee nyt otsikkoon nahden hieman etuajassa, mutta koska takalaiset ovat valmistelleet juhlaa jo syyskuun alusta lahtien, minulle sallittakoon muutaman paivan varaslahto (ja jos tama antaa minulle mahdollisuuden luistaa viela hetken siivousurakasta, mika sen parempi syy paivittaa blogia?).

Halloween -tapahtumia on jo jarjestetty pitkin lokakuuta, esim. tuossa ihan lahistolla olisi tarjolla "Haunted hayride" iltaisin. Mutta pelkuri kun olen, enpa usko, etta moista menen kokeilemaan. Heinakarryissa olisi kiva matkustaa, mutta se pelotteluosio pimealla ei houkuta. Toisaalla olisi tarjolla kummitusmetsaa ja -taloa, mutta nekaan eivat oikein taman pelkurin makuun ole. Kuten Suomi-koulussa eras oppilas minulta kysyi, "Miksi pitaa viettaa nain pelottavaa juhlaa?" Halloweenin toinen puoli on trick or treating (karkki tai kepponen), hieman samantapainen juttu kuin trullittaminen. Mietin tassa, riittaisiko hullulla ulkolaisella pokka menna tavaratalojen trick or treating -tapahtumia kiertelemaan . Tosin saattaisivat ihmetella lasten joukossa kiertelevaa aikuista. Esimerkiksi Walmart ja Meijer jarjestavat lapsille moisen mahdollisuuden. Mina taidan tyytya katsomaan paikallisen Halloween- paraatin ja katselemaan kaupungin keskustan kauppojen ja talojen karkki tai kepponen -kiertelya.

Ostosvimmasta huolimatta en sortunut ostelemaan hirmuisia maaria koristeita, olen keskittynyt lahinna Halloweenin/syksyn karamelliomena -herkkuun - useimmiten ilman omenoita... Lukijoiden iloksi kavin napsimassa muutaman kuvan muiden koristeluista. Kuvausteknisista syista menin valoisan aikaan: kuvat ovat nyt tarkempia, mutta vasta pimeassa nama kaikkivalot paasevat kunnolla oikeuksiinsa.


Tassa talossa oli jaksettu kaivertaa kurpitsalyhtyja useampikin.


Tama piha on yksi niista lukuisista, jotka ovat pimean aikaan huomattavasti koristellumman oloisia.


"Rikospaikka"


(Nama kaikki puhallettavat koristeet ovat siis myos valaistuja)





****
Vapaaehtoistyoni on opettavainen kokemus. Joka tyopaiva saa huomata, kuinka vahan sita osaa englannin kielen yksityiskohtaisia kiemuroita ja kuinka yli seitseman vuoden tyokokemus alalla ei ole oikeastaan opettanut paljoa tata maata ajatellen. Kovin kiitollinen olen naille ihmisille, jotka mielellaan minua opastavat ja jaksavat vastailla kysymyksiin. Toivottavasti jossain vaiheessa olisin heille oikeasti avuksi ja hyodyksi. Olen nyt paassyt kaymaan eskarin ja ykkos-kolmos-luokkien tunneilla, talla viikolla ilmeisesti luvassa ylakoulun puoli nyt kun MEAP (osavaltion laajuinen opetuksen arviointitestaus) alkaa olla ohi.