Kirjoittelen myöhemmin (toivottavasti kuvien kera), miten ensimmäinen Kiitospäivä sujui. Nyt valmistaudutaan Leslien luo lähtöön: mies savustaa kirjolohta uunissa (savustuspussit, mikä loistava keksintö) ja meikäläinen istuu koneella papiljotit päässä :D Lämpörullat, ilmakiharrin ja kaikki muut hiusteni kanssa tappeluun käytettävät sähköiset välineet jäivät Suomeen, helpompaa hankkia jossain vaiheessa uudet kuin pelleillä koko ajan adapterin kanssa.

****

Tässäpä päivän satoa, ennen kuin kamerasta loppui taas patterit - *mur*. Kun saavuimme paikalle, pöytä oli jo katettuna:

2099985.jpg
Tarjolla oli jamssilaatikkoa (sweet potato casserole), perunamuusia, "täytettä" (stuffing - mikähän mahtaneekaan olla suomeksi? Leivänmuruja, omenaa, saksanpähkinää, selleriä, karpaloita..), karpalohilloa, vihanneksia yms.

2099983.jpg
Sivupöydällä oli leivät, juustot, makkarat ja jälkiruoatkin jo odottamassa: kurpitsa-, omena- ja omena-karpalopiirakkaa.

2099984.jpg
Kalkkuna ja kastike olivat vielä keittiössä. Kokonaisen kalkkunan sijaan käly oli laittanut kaksi rintapalaa.

Pöydän ääressä emme kertoneet jokainen vuorollamme, mistä olemme kiitollisia; se lienee vain elokuvissa nähtävä juttu tai sitten tässä suvussa se ei vain ole tapana. Sen sijaan ruokarukousta varten istuttiin kaikki pöydän ääreen ja pidettiin toisiamme käsistä kiinni - jotenkin tuo ei istu meikäläisen ajatusmaailmaan. Tällä kertaa vierustoveri ei kuitenkaan sanonut väliin "Hallelujah!" ja " Amen!", kuten itsenäisyyspäivän kokoontumisessa aikoinaan.

Ruoka oli hyvää, tosin moni noista ei ole oikein tämän nirppanokan suosikkilistalla ja muutama juttu jäi kokonaan maistamatta. Tuolla niitä on kyllä jääkaapissa kokeiltavaksi, saatiin pussillinen ruokaa mukaan lähtiessämme kotiin.

2099987.jpg
Miehen siskonpoika oli kasvanut jo isoksi pojaksi, ujosteli aluksi hieman tätä ulkomaan kummastusta, mutta tultiin kyllä ihan toimeen lopulta.

2099986.jpg
Koiriin totuttelu vie taas hieman aikaa aiemmin sattuneen valitettavan tapaturman vuoksi, mutta Ainon kanssa on hyvä harjoitella kanssakäymistä.

2099989.jpg
Ruoan jälkeen miehet istahtivat sohvalle katsomaan jalkapalloa, ja naiset olivat kovin kiireisiä keittiössä siivotessaan jne. Lopulta oli emännälläkin aikaa istahtaa kahvikupposen ääreen. Kuvassa siis anoppini ja käly.

2099988.jpg
Terminaattori oli mukana, jotta vanhukset Nekku ja Nestori saivat kotona viettää Aino-vapaata aikaa - miellyttävämpi kiitospäivä heillekin :)

****

Bensan hinnasta sananen, tuli vain mieleen kun kotimatkalla pysähdyttiin tankkaamaan. En tiedä, missä hinnoissa bensa on tällä hetkellä Suomessa (laskusuunnassahan tuo oli lähtiessäni), mutta eilen illalla saatiin täysi tankillinen $20 hintaan! (Auto on farmari, joten tankin vetoisuus on varmaankin n. 50-60l tai jotain sinne päin.