Kokopaivatoiden loputtua oli meikalaisella ensimmaista kertaa kolmeen kuukauteen pari paivaa vapaata putkeen! (Jos ei Spring Breakia lasketa) Toki opettajana sairastin muutaman paivan vakitoiden loputtua, ja sunnuntain Suomi-koulukin piti flunssan vuoksi perua (mutta saipahan katsella jannittavan kultaottelun ihan suorana netista!). Maanantaiaamulla kukonlaulun aikaan hyppasi koko porukka (miinus kissa) autoon, ja nokka kohti pohjoista. Miehella on jaanyt ihan hirmuinen kalastusputki paalle, kauden kalastuksien on pitanyt olla ohi jo muuutaman viikon, ja siltikin joka ikinen viikko se ympari jokia ja jarvia kulkee onkivapojensa kera. Mina en varsinaisesti kalastamaan lahtenyt, vaan ajattelin taman olevan mahdollisuus nahda uusi palanen osavaltiota.

Kalastuskohteena ja majoituspaikkana oli
Wellston, mutta meikalainen kavi ihan pikaisesti kurkkaamassa millainen paikka on Traverse City. Suurin mielenkiinnon kohde oli kuitenkin Kaleva, suomalaisten maahanmuuttajien vuonna 1900 perustama kyla. Piskuinen paikkahan tuo nykyaan on, muutaman sadan asukkaan pitaja, josta palvelut pikkuhiljaa lakkautetaan. Mutta suomalaisuus se oli, joka paikanpaalle veti.


Pulloista rakennettu talo on Kalevan suurin nahtavyys. Suomalainen John Makinen rakensi taman talon, ja kylla:
a) nakemasi seina (ja moni muu talon osa) on rakennettu pulloista
b)hanen sukunsa asutti taloa 1980-luvulle saakka eli kylla tuossa talossa on asuttu ;)


Kadunnimet ovat iloinen sekoitus suomea ja englantia, kuten kuvan Kauko Street ja Sampo Avenue.


Kalevan ruokakaupasta loydettiin ihan aidoilta suomalaisilta korpuilta maistuvia herkullisia kaneli-sokerikorppuja, joten miehen kalastuspaikalla nautittiin koko porukalla korppukahvit.


Taustalla Manistee-jokea, joka on miehen vakikalastuspaikkoja, tanakin kevaana jo pian parin kuukauden ajan... Enpa kommentoi tata sen enempaa.

Reissupaivat olivat viileita, mutta sentaan aurinkoisia! Taalla etelampana tuntuu sadetta piisaavaan paivatolkulla! Nama saanvaihtelut ovat ihan kasittamattomia, ensin on +30C ja sitten lampotilat laskee ja kauas, ja aurinkoa ei nay paiviin. Yaks tata markaa ja pilvista oloa :(