Tänään on ollut taas todella vilkas päivä lintulaudalla. Pari uutta lajia kävi esittäytymässä, toisesta en ole tosin varma. Kuva on ihan 100% samanlainen, kuin se lintu jonka tuossa puussa näin, mutta Wikipedian mukaan tuo laji viihtyy täällä pohjoisessa vain kesäisin. Onko jatkuvasti vaihtelevat säät ja lämpötilat voineet saada linturaukan sekaisin?

Koska Vuodatus on uudistanut toimintaansa, uudet kuvien linkitysyritykset Wikipediasta eivät suostuneet eilen toimimaan. Niinpä sitten aikani tuota lintulaudan trafiikkia seurattuani ajattelin kokeilla näppäistä kuvan vieraista pokkarillani. Kamera on vanha ja hidas, zoomi ei riitä jne. kaikkia muita selityksiä huonoille kuville - kuvaajassahan ei ole vikaa ;)


Ainut lintu, joka suostui tulemaan laudalle sen jälkeen, kun olin hakenut kameran, oli Downy woodpecker, tuttavallisemmin Näpsä. Red-bellied woodpecker eli Nakkeli ei suostunut ilmaantumaan paikalle kameran ilmestyttyä ikkunan toiselle puolelle.

Tässä pari yritelmää:

Putkilossa siemenseosta ja häkissä talikakku, joka nyt pakkasilla on saavuttanut suuren suosion. Onneksi noita tuli ostettua laatikollinen tällä viikolla, kun oli loistotarjous: kaksi kakkua dollarilla. Lintujen ruokinta ei ole täällä vain talviajan touhua, vaan lintuja ruokitaan läpi vuoden. Siksi haluankin kesäksi sen nektarilaudan kolibreille.


Enpä ole ainut, joka on hurahtanut tähän lintulaudan tarkkailuun ja lintujen ruokintaan. Mies sai oikein kuningasajatuksen, ja kävi viemässä pihalle lintulaudan viereen muovisen hyllyn nurinpäin käännettynä. Nurinpäin molemmissa hyllyissä kun on pieniä lokeroita, jotka hän sitten täytti maissilla ja siemenseoksella. Pihassa kun on näkynyt jäniksen, ketun ja peuran jälkiä, niin näköjään ryhdytään sitten ruokkimaan koko kirjoa. Tai ei se kettu varmaan noista siemenistä piittaa - kunhan ei käytä tuota ruokinta-aluetta omana ruokinta-alueenaan.

****

Mistä tulevat nimet Näpsä ja Nakkeli? (Englanniksi heidät tunnetaan nimillä Dinky & Boomer). Eivät ne näitä kyseisten lajien edustajia olleet, mutta nimet ovat Topi ja Tessu -animaatiossa seikkailevilta kahdelta linnulta, jotka koettavat epätoivoisesti saada perhosentoukan ravinnokseen.