Eilen oli se maaginen paiva, kun Vuodatuksen blogia ei paase paivittamaan ja kirjoitettavaa olisi - ei vainen, vaan eilen, klo 17 julkaistiin MTTC:n epaviralliset tulokset kuukauden odottamisen jalkeen.

Meilla taalla kotosalla on se tilanne, etta tyohuone on saatu vihdoin ja viimein remontin alle, eli kaikki huonekalut ovat yhdessa sumpussa muovisuojan alle koytettyna - netti ei siis kovinkaan kayttajaystavallisessa kunnossa poytakoneella ;) Lappari taasen on miehen, ja kulkee hanen mukanaan toissa. Niinpa minun piti ajaa kirjastoon, jotta paasin koneelle ja kurkkaamaan miten kauhistuttavat tulokset ja mitka uusinnat heinakuulla odottavat. Kuten aiemmin taalla kirjoitin, toiveet olivat kovat, etta edes perustaitojen lukeminen ja kirjoittaminen olisivat menneet nyt lapi, joten edes noista paasisi heinakuulla eroon.

Miehelle sanoin, etta lahden kirjastoon klo 16.30, jolloin paasen varmasti viideksi koneelle. Jannitys osoittautui liian suureksi, ja olin kirjastolla jo klo 16. Koneelle paasin heti, ja kuinka ollakaan, sahkopostissa oli jo tulokset odottamassa?! Viestin tuloksissa oli vain ilmoitettu lapi tai hylatty, joten kokeilinpa innoissani kirjautua MTTC:n sivuille katsomaan, josko siella olisi tarjolla hieman yksityiskohtaisempaa tietoa pistemaarista ja kaikesta muusta sellaisesta. Kirjauduin omilla tunnuksillani, ja sain eteeni saman ilmoituksen, kuin minka olin jo sahkopostistani lukenut - tarkemmat tiedot julkaistaan vasta klo 17. Sattuupa nyt vaan olemaan niin hauskasti, etta paikallinen kirjasto sulkee ovensa perjantaisin klo 17, joten 16.50 virkailijat alkoivat ajaa porukkaa pihalle. Mina siina sitten kainosti/vienosti pyytamaan, etta josko voisin olla paikalla siihen klo viiteen saakka, ja onnistuihan se; tulokset kun julkaistaan siis klo 17. Viisi yli viisi en vielakaan ollut saanut mitaan sen tarkempaa tietoa tuloksistani, mutta virkailijoiden karsivallisyys tuli loppuunsa ja minut toivotettiin tervetulleeksi seuraavana aamuna klo 9.30.

Mies oli viela toissa, joten koetin soittaa Jamielle, josko voisin kavaista pikaisesti heidan tietokoneellaan. Jamie oli toissa, mutta koska heidan talonsa oli minun kotimatkani varrella, paatin kurkata, josko Joel olisi kotona. Autotallin ovi oli auki, upea juttu: Joel oli siis kotona. Mutta hanpa juuri lahdossa toihin, joten se siita. Joel soitti aidilleen Susanille, joka oli kotona, joten hyppasin autooni ja kohti Susanin kotia ja tietokonetta. Jesh, kone toimi ja kaikki hyvin, joten ei kun katsomaan mitka olivat tulokset. "You have already seen you're results and your 60 minutes are up. To see your results again, you have to wait to get them in the mail." Enaa ei voinut kuin nauraa, tama oli varsinainen piste ii:n paalle tassa koko prosessissa. Ja juu, tajuan kylla, kuinka paljon helpompaa olisi ollut purkaa tyohuoneen rakennelmat konetta kayttaakseni, mutta kun tarkoitukseni on jatkaa maalausurakkaa heti tanaan miehen lahdettya toihin, niin en raaskinut rakennelmaa alkaa purkamaan; laiska mika laiska. Taytyy vaan suomalaisena ihmetella kuinka aarimmaisen huippusalaista tietoa nuo testien tulokset ovat, kun niita saa omilla kayttajatunnuksillaan kayda katsomassa vain tunnin sisalla? Miten mikaan suorittamani testi/koe ei Suomessa ole ollut nain aarimmaisen salainen? Voisin vaikka lyoda vetoa, etta postitetut tulokset tulevat kakkosluokan postissa aarimmaisen hitaasti, ehka joskus parin viikon paasta jos silloinkaan :D

Mita sitten epavirallisissa tuloksissa sanottiin? Miehen kanssa oli sovittu, etta perjantaina kaydaan ulkona syomassa, tuloksista riippuen joko McDonald'sissa tai Outback Steakhousessa - aussiravintelissa sitten paastiin kaymaan, ja johan tuli ahky olo (edesauttaa juhlamekkoon laihtumista tuokin reissu jalkiruokineen kaikkineen). Kirjastossa sahkopostiviestia lukiessani hoin aaneen "Uskomatonta", silla en todellakaan voinut uskoa silmiani; viesti piti palata lukemaan yha uudelleen ja uudelleen, ennen kuin se upposi tajunnan jollekin asteelle - MOLEMMAT LAPI! Vielakaan en tajua, miten se on mahdollista, pelko takamuksessa, etta kirje kun tulee postissa niin tulokset ovat vaihtuneet :D Mutta siihen saakka nautitaan moisesta virheesta!