Hyvaa alkanutta vuotta 2009! Ei ole tullut paivitettya blogia taman vuoden puolella - ei taalla Hollyssa mitaan vakavaa tai ihmeempaa ole sattunut, mutta erinaisista syista johtuen olo on ollut ihan tyhja ja sanaton (ja on sita vielakin, osittain).

Uusi vuosi vaihtui rauhallisesti kotosalla koirien kanssa, raketteja ei ammuttu missaan lahimailla, joten ilta oli koirillekin hyvin leppoisa ja stressiton.

****

Laitoin vuoden lopulla netitse kaksi avointa tyohakemusta menemaan. Mitaan ei ole noista kuulunut, enka kovin korkealla toiveita pida. Taalla voi netitse jattaa hakemuksen eri firmoihin, ja sitten jossain vaiheessa kun tarvitsevat lisaa tyontekijoita, he voivat noita netitse tulleita hakemuksia selata. Paivittain selaan eri paikoista avoinna olevat paikat, mutta talla hetkella ei minun taidoilleni ole tarvetta oikein missaan - sairaanhoitajille sita vastoin olisi paikkoja auki pilvin pimein. Otin yhteytta myos laheiseen alakouluun vapaaehtoistyon mahdollisuudesta. Koulusihteeri soitti minulle ja kyseli hieman minkatyyppisesta tyosta olisin kiinnostunut ja sanoi ottavansa yhteytta, jos minulle paikka loytyy. Nyt taytyisi loytaa opettaja, joka olisi valmis ottamaan minut luokkahuoneeseensa. Saa nahda miten kay; jos mietin olisinko valmis ottamaan luokkaani saman ammatin edustajan ulkomailta seuraamaan millainen on tyypillinen suomalainen koulupaiva ja miten kaikki toimii, vastaus ei olisikaan niin yksinkertainen. Muistissa on viela saksalaisten vierailu vieraan luokan aidinkielen tunnilla ja miten sitten kavikaan...

****

Leslie kavaisi kylassa uudenvuodenpaivana, joka oli taalla melko tavallinen paiva: kaupat auki jne. Tullessaan han toi miehelleni syntymapaivalahjan (hieman ajoissa, mutta tarkoituksella) Harry Potter -Cluedon! Juu, kylla me kaikki kolme tiedetaan, kenelle lahja oikeasti oli... On muuten mainio peli. Cluedosta olen pitanyt aina, ja se vanhempien luota loytyykin. Mutta tassa on lisana vaihtuvat salakaytavat, sulkeutuvat ja avautuvat ovet, Pimean taian vaikutukset jne. Onhan se vaihtelua selvittaa hyokkasiko Lucius Malfoy Neville Longbottomin kimppuun tarvehuoneessa Komennu-kirouksella aina sen saman tarinan sijaan: oliko se neiti Punainen, kirjastossa ja lyijyputkella?

 

Leslien kanssa vietettiinkin sitten koko paiva yhdessa (miehen ollessa toissa, kuinkas muuten). Pelattiin Cluedoa, kaytiin Fentonissa ostoksilla, tultiin takaisin kotosalle syomaan ja katseltiin viela minun valokuva-albuminikin lapi.

****

Kirjasuositus ahkerille lukijoille: Jouluraappiaisissa tuli puheeksi surulliset kirjat ja elokuvat. Joel suositteli minulle Garth Steinin kirjaa The Art of Racing in the Rain, ja lainasi minulle tuon. Kirjan suomennos ilmestyy huhtikuussa -09 nimella Tiella pysymisen taito. Koskettava kirja, ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kirjan kertojana on koiravanhus Enzo, joka odotellessaan siirtymista uuteen elamaan (ihmisena), muistelee yhteista taivalta isantansa kanssa. Miten kaksikko sai uuden jasenen isannan mentya naimisiin, miten perheeseen syntyi lapsi jne. Tutut ja arkiset asiat nayttavat erilaisilta, kun niita katsoo koiran silmin. Isannan ja Enzon yhteinen harrastus ja mielenkiinnon kohde on kilpa-ajot - siita kirjan nimikin. Kirjasta kertoo jotain myos se, etta Joel loysi kirjan eraan autofoorumin kautta. Tuolla foorumilla monet miehet ovat lukeneet tuon kirjan, ja koska se kosketti heita niin paljon ja sai heidat vuoroin itkemaan ja nauramaan, he suosittelevat tuota lukuelamysta muillekin.

****

Tekstista puuttuu valitettavasti skandit, koska kirjoitan miehen koneelta. Omassa koneessa on mikrofoni rikki, joten yritan aina hyodyntaa miehen konetta Skypeilyyn, kun se vain on mahdollista.