Tämä muutto tuntuu loputtomalta taistolta ylitsevuotavaa tavarapaljoutta vastaan :D Lähes joka päivä, kun olen täällä omalla kämpälläni ollut, olen järjestellyt tavaroita: heittänyt pois, vienyt kierrätykseen, laittanut kirppislaatikoihin jne. jne. - ja edelleen täällä on samanlainen kaaos kuin ennenkin.

Tämän päivän urakkaan kuului visiitti verovirastossa ja KELAssa, kirppispöydän varaus ja  kaikkien vanhojen papereiden läpikäyminen ja tuhoaminen.  Verovirasto oli sitten suljettu heinäkuun ajan, eli  tuo veroasioiden selvittely jää elokuulle.  KELAsta  sain mukaan kaavakkeen ulkomaille muutosta. Jos esimerkiksi muuttaisin EU:n sisällä, tuon kaavakkeen avulla mut kirjattaisi jonkin toisen maan rekisteriin jne. Mutta koska muutan tuonne valtameren toiselle puolelle, niin todennäköisesti tuolla lapulla mun KELA-suhteeni irtisanoutuu.

Kirppispöydän ajattelin käydä varaamassa hyvissä ajoin, kun tuolla Pohjanmaalla pöydät oli varattuna lokakuulle asti (Ajatuksena oli varata siskon kanssa yhteinen pöytä, mutta noin myöhään ei onnistu). Pyysin, että saisin varata pöydän elokuun puolivälin aikoihin. Ei onnistunut, pöytää kun ei voi pitää varattuna niin pitkälle, tässä välissä kun on vielä niin pitkä aika vuokrata sitä pöytää muille?! Siis häh? Ei nyt oikein oltu samalla aaltopituudella sen neitosen kanssa.

Päivän ja illan aikana olen nyt käynyt läpi kaikki vanhat laskut, veropaperit ja muut "arkistoidut" lappuseni, vuosilta 2002-2008 - osa papereista vanhempiakin (veropaperit vuodelta 1996 saakka...). Koska ei ole silppuria eikä takkaa, piti sitten repiä nuo paperilappuset ihan itse. Saihan tuohonkin muutaman tunnin kulumaan :D

Muuttofirmoista olen kysellyt lisää tarjouksia, mutta edullisimmatkin hinnat pyörii siinä 2000e:n hujakoilla. Tonnin olin ajatellut alunperin tuohon investoida, joten nyt täytyy vaan karsia rankalla kädellä nuo tavarat minimiin ja lähettää ne ystävämme Itellan avulla (täytyy vaan pakata huolella, jotta tavarat pysyisi ehjinä).

Täst' edes koitan noudattaa ystävän neuvoa ja heittää aina jotain vanhaa pois, kun hankin uutta tilalle. Ja miehelle jo uhosin, että kaikki tavarat täytyy käydä läpi parin vuoden välein, jotta tällaista kaaosta ei pääsisi enää syntymään - sen kun näkisi ;)