Se olisi sitten joulukuu - taalla sopivasti satoi tanaan ensilumi :) Aika kiitaa sellaisella vauhdilla, etta pian sita hyvastellaan vuosi 2010 ja toivotetaan 2011 tervetulleeksi! Itsella kun on jo ensi vuodelle uusia haasteita tiedossa, niin mielenkiinnolla jaan odottamaan, mita kaikkea muuta uusi vuosi aikanaan tuo tullessaan.

Taalla on kiitospaivan vietot nyt ohitse, ja jouluhompotykset saavat alkaa taydella vauhdilla. Monissa pihoissa on jo iltaisin vilkkumassa ja valkkymassa koko marketin pihavalo-hyllyston valikoima - meilla ei tietenkaan, sen verran tylsia ollaan. Tosin mies meinasi, etta tana vuonna pitaisi ostaa jo muutama setti lisaa valoja... Radiosta kuuntelin maanantaina, kuinka ihmiset arvioivat tuntemattomia heidan pihavalojensa ja niiden asettelun perusteella *hmm*.

Toinen mielenkiintoinen (ja naemma vuosittainen) keskustelun aihe on joulutervehdykset. Taalla kun kaiken pitaisi olla aina niin poliittisesti korrektia ja kenenkaan mielta ei tietenkaan saa pahoittaa kommenteilla, niin siinapa sitten pulma: mita ihmisille sanotaan, kun halutaan kohteliaasti toivottaa hyvaa joulua? Merry Christmas ei ole kaikille sovelias, viitataanhan siina Kristukseen. Entapa jos tervehdyksen saaja onkin juutalainen hanukan viettaja tai afrikkalaissukuinen Kwanzaan juhlija? Tai ateisti tai buddhalainen? Merry X-mas taas ainakin omaan korvaan kuulostaa niin teinilta etta! OMG ja LOL sentaan! Kirjoitettuna tuo viela joten kuten menee, mutta hihkaisepa tuo jollekin aaneen?! (Ja juu, tullilappuun kirjoitin inhoamani X-masin, koska se on lyhyempi siina pienessa lappusessa). Happy Holidays on neutraali, mutta onko se jo liian neutraali? Tulisiko kasvavien lasten tietaa joulun alkuperasta jotakin, vai onko kyseessa vain joulupukin ja lahjojen juhla? (X-masia lukuunottamatta suurin osa kommenteista on radiokeskustelusta poimittuja kannanottoja.) Olipa tanaan uutisissakin juttua, kuinka asiasta kaydaan taistoa mainostauluin. Samassa kadunkulmassa oli vastakkain kaksi kylttia: "Merry Christmas - Keep the Christ in Christmas!" ja vastapaata "Don't believe the myth - celebrate the season!".

Suomen kielella olen paassyt helpolla, yleensa valinta kohdistuu hyvaan, hauskaan, iloiseen tai rauhalliseen jouluun - saatta olla, etta suullisesti olen myos joulun aikaan toivottanut hyvia joulunpyhia. Mutta mina olenkin poliittisesti epakorrekti ihminen, mina saatan jopa sanoa aanen koulussa pahan sanan (stupid - totesin, etta mielestani puuhakkeen syominen on tyhmaa eli stupid, ja siitako se riemu repesikin ekaluokassa...) :D

Ketaan loukkaamatta kaikille oikein hyvaa joulun odotusta!