Olen huono suomalainen: olen jo ihan kypsynyt talveen! Tosin puolustuksekseni sanottakoon, että talvea on meikäläisellä piisannut paljon enemmän kuin keskivertosuomalaisella - Michiganissa kun oli (on) tämä talvi ollut poikkeuksellisen luminen ja kylmä viime vuosiin verrattuna. Eli kinoksia on ollut jo silmän kantamattomiin siinä vaiheessa, kun täällä Suomessa maa oli vielä musta ja ihmiset odottivat ja toivoivat edes vähäsen lunta satavaksi.

Kuten aina, toin tälläkin kertaa sään mukanani. Heti kun vaihdoin mannerta, alkoivat täällä pakkaset ja lumimyräkät - Michiganissa taas leudot, ihanan lämpimät päivät. Tämä tarina on tuttu kesäloma-ajoilta: vein Suomen sateet ja kylmät ilmat mukanani Michiganiin pariksi viikkoa. Kun oli aika palata Suomeen, täällä alkoivat sateet ja Michiganissa päästiin taas nauttimaan kuumista hellepäivistä. Vankkaan kokemukseen pohjaten sääveikkaaja Hanna voikin nyt sanoa, että Suomeen on odotettavissa kevään tuntua, lämpimiä ja aurinkoisia päiviä 12.3. lähtien. Michiganissa voidaan samoihin aikoihin varautua tuuleen ja tuiskeeseen, talven uuteen tulemiseen.

Tässä flunssaisena kun katselen ikkunasta ulos hiljalleen putoilevaa lumisadetta, ajattelin, että tulkoon kevät nyt edes tähän blogiin - siksi sivupohjan vaihdos. Tulossa on kyllä keväisempi ja värikkäämpi pohja, mutta näköjään kevät ja talvi eivät sovi samalle sivulle, sen verran pahoin talvi- ja joulukuvat riitelivät uuden keväisen vihreän taustan kanssa. Talvi on kuvauksellisen kaunis vuodenaika, ja koiranomistajalle pääsääntöisesti helppoa aikaa. Kevät sulavine lumineen ja alituisine tassupyykkeineen ei ole kiva, mutta olisi minun puolestani kuitenkin jo tervetullut.