Vaihtaisin lentoyhtiötä. Kotimaisuudesta ei vaan aina ole varaa maksaa tuhatta dollaria ylimääräistä (Go Finnair!). Ei sentään, ei saisi purnata, kun kerran Suomeen pääsee vierailulle. Mutta tällä hetkellä syö naista, kun soittelin juuri lentoyhtiölle ja pyysin paikkavarausta matkalaukulle!! Juu, kolmen päivän päästä saan soittaa taas ja kysäistä, saiko toinen laukkuni paikan koneessa... Sanonko jotain? Tyydytään nyt vaikka toteamaan, että joku on saanut päähänsä uudistaa lentobyrokratian kiemuroita, kiitän ja kumarran.


****

Viime viikolla käväistiin yllättäen markkinoilla. Pitäisi varmaan pitää kameraa aina käsilaukussa mukana kaiken varalta, nyt jäi kuvat ottamatta. Markkinat olivat kuin maatalousnäyttely, sirkus, tivoli ja jotain muuta ympättynä samalle alueelle. Ohjelmanumeroina oli mm. demolition derby ja rodeo - tosin eri päivinä. Meidän vierailupäivänä vuorossa oli demolition derby. Ihmiset istuu katsomossa ja huutaa, kun kentällä kymmenkunta autoa runttaa toisiaan ajokelvottomaan kuntoon. Jee! Nähtyä tuli. Ruokakojuja oli paikalla varmaan parisenkymmentä, jos lasketaan myös juoma- ja namikojut. Tarjolla oli savustettua kalkkunan reittä, maissikoiria ja kuumia koiria, hampurilaisia, täyttettyjä kaalinpäitä jne., jokaiselle varaa valita oman makunsa mukaan.

****

Lauantai-iltana käväistiin drive-in elokuvissa. Meidän vanha paikka (jossa kävimme ruhtinaalliset kaksi kertaa kahden vuoden aikana) on tällä hetkellä tyhjänä odottamassa ostajaa. Kuinka ollakaan, paljon lähempää löytyi toinen paikka! Melkoista retkeilyä tuo elokuvissa käynti tällä tavoin. Pakkaat autoon eväät ja naposteltavat, lisävaatetta viilenevää iltaa varten, hyttyskarkotetta - ja moni muu paikallaolija oli pakannut myös retkituolit, peitot ja viltit, radion jne. Sunnuntai aamuna saikin sitten tyhjätä autoa illan elokuvan jäljiltä (yöllä ei jaksanut; myöhäiseksi menee, kun kaksi elokuvaa näytetään ja ensimmäinen alkaa klo 22 ja elokuvien välissä vielä tauko).

****

Lauantaina sitten lähtö Suomeen. Sitä ennen pitää siivota täällä superhyvin ja hoitaa koirat ennakoivasti kuntoon. Kiitos Kaisulle, joka on luvannut noukkia allekirjoittaneen kentältä - kuinka monen laukun kanssa, sitä en vielä tiedä. Maanantaiksi olen koettanut ehdottaa kynnelle kykeneville joukkotreffejä aukiolla, osaisiko joku kertoa miten Feeniks on auki (vai onko maanantaisin kiinni, niin kuin kuulemma on ollut)? Jos ei Feeniks, niin kävisikö Kulmis (ahdasta)? Vai mitäs muita vaihtoehtoja meillä olisi?