Tämä uusavuton ruuanlaittaja olisi äärettömän tyytyväinen, jos tuollainen 24h/vrk kuumalinja olisi olemassa - kuvayhteydellä tietenkin!

Oltiin miehen kanssa tänään ruokakaupassa hakemassa täydennystä tyhjenevään jääkaappiin. Listalla oli ihan tavallisia asioita: juustoa, vehnäjauhoja, kinkkua, broilersuikaleita jne. Olisi pitänyt arvata sen jälkeen, kun olemme mustaherukkamehua metsästäneet useammasta kaupasta, että ihan yksinkertaista tästä elämänmuutoksesta ei tule.

Mies valitsi pussin vehnäjauhoja. Kyllä noista varmasti pitsapohjan saa aikaiseksi, mutta sen surullisen kuuluisan pullakokeilun jälkeen en tiedä, uskaltaisiko kokeilla leipoa pullaa vai pitäisikö suosista leipoa sämpylöitä? Ikeasta ei silloin tarttunut mukaan raesokeria, joten se pitäisi taas korvata jollain muulla; jos jauhoista tulisi kuitenkin oikeanmakuista pullaa, niin ei sillä sokerilla niin väliä.

Suomessa tykkäsin tehdä nopeaa ja helppoa, mutta herkullista broilerpastaa broilersuikaleista ja kaikenlaisista lisukkeista. Broilersuikaleita ei sitten ilmeisestikään täällä myydä, ei ole ainakaan ruokakaupoissa silmään osunut moista vaihtoehtoa. Varmaan sen vuoksi televisiosarjoissa ja elokuvissa ihmiset asioivatkin lihakauppiaan luona. Mies nappasi kärryyn paketin kanankoipia, sanoi, että niistä saa helposti tehtyä suikaleita itse. Juu, oma Martha Stewartini varmaan saisikin, mutta kun tehtävä lankesi minulle miehen lähtiessä töihin.
Minulle on monesti painotettu, ettei kannata ottaa marinoituja suikaleita, koska koskaan ei tiedä, mitä siinä paketissa oikein saakaan. Tässä tulee sitten se kuvayhteydellä varustettu kuumalinja tarpeen. Entäs nyt, kun olen itse suikaloinut lihat, mutta minulla ei ole hajuakaan säilytinkö kaikki jänteet ja rasvan vai mitä ihmettä tuonne pussiin tuli oikein laitettua?

Joulun lähestyessä hitaasti mutta varmasti, pitäisi tehdä porkkanalaatikkoa ja glögiä. Porkkanalaatikko on vain omista taidoista kiinni - ja kuten Kaisu voi lyhyen chatin jälkeen todeta, ei hyvältä vaikuta. Kuinka paljon porkkanoita tarvitaan kiloon porkkanaraastetta ja sitä rataa... Mutta tuo glögi tulee varmaan olemaan testaamisen arvoista. Vanhan ja aikoinaan
pariin otteeseen testatun koulureseptin mukaan nesteeksi tulee mm. mustaherukkamehua. Entä sitten, kun sitä ei ole saatavilla? Tällä hetkellä kaapissa odottaa kirsikkamehu (?!) sen tilalta. Tosin lääkekaapista löytyisi mukanani tuoma paketti mustaherukan makuista Finrexiniä, se voisi olla mielenkiintoinen glögiaines.

****

Tänään kävimme samalla reissulla taasen naapurikaupungin rautakaupassa. Mukana oli Tikkurilan värikartta, johon olin kesällä merkinnyt omat vaihtoehtoni huoneiden maalausta varten. Kuinkas ollakaan, että pitkän ajan vertailujen jälkeen täsmälleen samaa sävyä ei löynyt edes hienon väriskannerin avulla. Tuolla väriskannerilla päästiin kuitenkin melko lähelle alkuperäistä valintaa ja niinpä mukaan lähti gallona jääkautta. Tarkoituksena on maalata vain yksi seinä jääkaudella ja muut seinät valkoisiksi. Saas nähdä, miten tämän projektin kanssa käydään. Ainahan minä olen ollut tohottaja ja saanut kyseenalaisia kuningasideoita, mutta täällä onnistumisprosentti noilla ideoillani näyttää olevan huomattavasti pienempi kuin koto-Suomessa - mistähän tuokin johtuu?