Molempien maiden viranomaiset ovat muistaneet meikäläistä kirjeellä. Eilen sain Kelalta lapun, jossa pyydettiin palauttamaan Kela-kortti ja todettiin, että minuun ei enää sovelleta Suomen sosiaaliturvalainsäädäntöä eikä sairausvakuutuslakia. Mietin vain, että miten ne suomalaiset eläkeläiset, jotka asuvat Floridassa, ovat oikeutettuja eläkkeeseen? Vai saavatko he ylipäätänsä eläkettä Suomesta? En kuitenkaan voinut jättää itselleni osoitetta Suomeen, sillä kyseessä pitäisi oleman pysyvä muutto - tilapäisessä muutossa minulle olisi jäänyt osoite myös Suomeen, mutta muuton kesto on tuolloin max. vuosi.

Tänään sitten hyvityksenä tuli kirje Yhdysvaltain sosiaaliturvahallinnosta: sain nyt tämän maan sosiaaliturvatunnuksen! Green cardia odottelen edelleen sen n. puoli vuotta, mutta käsittääkseni tuon saamani paperisen hienon sosiaalitunnuskortin ja passissa olevan oleskeluluvan yhteisvaikutuksella saisin jo etsiä töitä. Lisäksi tuota paperista lappua tarvitaan mm. pankkitilin avaamiseen, ja varmaan moneen muuhunkin asiaan, jotka eivät nyt juuri tule mieleen. Ohjeena oli, ettei tuota lappua saa kuljettaa mukana, vaan se pitää pitää visusti säilössä. Aikuisten tulee allekirjoittaa se välittömästi, lasten EI saa allekirjoittaa omaansa ennen kuin täyttävät 18 vuotta tai saavat ensimmäisen työpaikkansa - kumpi sitten tuleekin ennemmin.
Tuo näyttää muuten ihan joltain lomapakon mukana tulevalta leikkilapulta tai esim. Monopolin kortilta meidän Kela-korttiin verrattuna. Mutta ohjeessa sanottiin myös, että tuota tärkeää paperinpalaa ei saa myöskään laminoida!

Hupaisaa, että tässä identiteettivarkauksien maassa noin tärkeä kirje jätetään kylmästi postilaatikkoon, vaikka moni vähemmän tärkeä paperi tuodaan kotiovelle saakka.

***

Tänään pääsenkin osuvasti juhlistamaan asiaa shoppailemalla suosikkiostarillani. Tarkoitus olisi käydä katsomassa, josko voisin hiukan auttaa joulupukkia hänen lahjataakkansa kanssa. Paketti pitäisi saada pian postiin, jotta se ehtisi ajoissa perille. Yläkerrassa on jo odottamassa "muuten vaan" -pikkulahjoja, laastareita Justiinalle (Disney Prinsessat ja Mansikka-Marja), joulukuusen karkkikeppejä (Justiinalle ja Helmiinalle Disneyn Prinsessa-keppejä; Juliukselle Mikki & kump.) ja Juliukselle kalastukseen syöttilaatikko - karkkisyöteillä täytettynä. Kauppaan jäi vielä Wonkan piparkakkutalo-setti, mielettömän karkkikoristemäärän kanssa - tuo vaan on melko painava :( eli pitää nyt miettiä mitä sen kanssa tekee.

Itselle en ole vielä mitään erikoisempaa shopannut, vain tarpeellisia asioita. Tarpeellisuudesta huolimatta on kiva, kun voi samalla vähän nauttia valikoimista: päädyin turkoosin väriseen pussittomaan pölynimuriin ja vaaleanpunaiseen hiustenkuivaajaan :D