Itseäni on jo "jouluttanut" pidemmän aikaa, joululaulut soivat stereoissa (paitsi siivouksen voimamusiikkina Lauri Tähkä) ja jouluelokuvia katsellaan, jos vain aikaa on. Ehkäpä se johtuu siitä, että täällä kaupoissa on jo ollut kauan myytävänä kaikenlaista joulukrääsää ja joululaulut ovat soineet saapumisestani lähtien. Vielä kun kämppäkin alkaa tulla vähän asuttavammaksi, joulua oikein odottaa. Lunta täällä on jo ihan riittävästi, tänään olin takapihalla tekemässä lumitöitä, jotta koirilla on paikka, mihin mennä ilman että uppoaa hankeen. Mies opettaa minulle kotiin tullessaan tuon lumipuhaltimen käyttöä, jotta voin sitten jatkossa auttaa lumitöiden suhteen.

Illalla menemme katsomaan myytävänä olevaa ruokailukalustoa. Olimme jo ajat sitten valinneet netistä Ikean pöydän, jonka haluamme. Nytpä sitten satuin löytämään ilmoituksen, jossa myytävänä oli juuri tuollainen pöytä ja neljä tuolia hintaan $190! Toivotaan, että kalusto on yhtä hyvässä kunnossa kuin mitä ilmoituksen kuva antaa ymmärtää - sitten meillä olisi jo jouluksi ruokapöytäkin.

Pelottava seikka tässä tulevassa joulussa on se, etten ole 33:een ikävuoteeni mennessä ollut poissa kotoa joulun aikaan. Joka joulu olemme palanneet kotiin, ja aattona kerääntyneet yhteen vanhempien, siskon perheen sekä mumman kanssa. Tulevaa ikävää yritän hillitä jouluruoalla, mutta huonolla menestyksellä. Eilen tein ensimmäisen kerran eläissäni maksalaatikkoa. Syötävää siitä kyllä tuli, mutta niin mautonta laatikkoa en ole tainnut vielä ikinä syödä :D Koirille tuo kyllä maittoi hyvin, se kai on tärkeintä. Itselle jätän pakkaseen yhden laatikon aattoa odottamaan. Toisena ruokana kokeilulistalla on porkkanalaatikko. Äidin laatikot ovat aina niin hyviä ja maukkaita, saa nähdä kuinka pieleen onnistun tulkitsemaan tuon toisen reseptin.

****

Tulipa erään aasinsillan kautta
(ajo-ohjeet tuota pöytää katsomaan) mieleeni, miten ihmiset löytävät blogini. Moni lukija osaa tämän osoitteen, ja saapuu paikalle suoraan. Linkki blogiin löytyy muutamista blogeista ja nettisivuilta. Helppoja ja loogisia Google-hakuja ovat mm. nekkunesto ja vuodatus, matkalla Michiganiin, Michiganin suuret järvet, rabies vasta-aine, koirien lentoboksi ja aikaero Suomi Michigan. Yllättävää kyllä, blogiini löytää myös seuraavilla hauilla:
 
*olkistetson,
*putkimies ja viisaudenhampaan poisto,
*poliorokotus ja lentäminen
(*Maailmaan mä avaraan - tätä en nyt niinkään ihmettele)

Lisäys 12.12.08 Pakko laittaa nämäkin haut tähän, kuuluu näihin kummallisiin:
*John Deere postilaatikko

*Minne kaikkien verovelvollisten tuli mennä
******lisäys päättyy******

Suureksi järkytyksekseni törmäsin kerran sellaiseen hakuun, joka kyllä laittoi miettimään, että mitä ihmettä sitä oikein tulee kirjoiteltua?! Google-hakuna oli ollut "miten ryhtyä prostituoiduksi?" Siis anteeksi mitä? Mutta Google linkittää tuon siihen kyselyyn, joka eräässä täyttämässäni viisumikaavakkeessa oli - siitä kun täällä kirjoitin ja ihmettelin :D

****

Viranomaiset muistivat minua taas kirjeellä, tällä kertaa aiheena oli tervetulokirje (aivan niin, "ilmoituksen aihe: tervetulokirje" luki tuossa lapussa). Kirjeessä ilmoitettiin, että viranomaiset ovat vastaanottaneet viisumipakettini ja minun pitäisi saada seuraava kirje tietyn aikarajan sisällä. Onkohan se seuraava kirje sitten jo Green card? Vai vieläkö tässä tulee jotain muuta?

****

Eipä tällä kertaa sen kummempia, pitänee tehä vielä viimeiset kotityöt ennen kuin mies tulee kotiin. Pääsen sitten opettelemaan sen lumihärvelin käyttöä ja sitten mennään katsomaan pöytää :)