Syyskuuta ollaan jo elelty yli puolenvalin, ja blogi paivittamatta. Paivat kulkevat jotakuinkin samaan malliin, joten mitaan erityista ei ole kirjoiteltavaksi ollut. Tassa koottuna kuukauden kuulumisia:

Tyorintamalla ei sinallaan mitaan uutta. Hakemuksia olen lahetellyt opettajan ja avustajan toihin, mutta mitaan muuta kerrottavaa talta saralta ei sitten olekaan = hakemukset eivat ole poikineet yhteydenottoja ja haastattelumahdollisuuksia, toista puhumattakaan. Yritys silti edelleen kova, jokaiseen sopivaan avoimeen paikkaan lahtee hakemus. Vakinaisempaa jobia odotellessa teen sijaisuuksia, talla hetkella tassa meidan kylan tuntumassa. Akatemiaan angen vapaaehtoiseksi heti, kunhan luokat paasevat kunnolla uuteen arkeen kiinni (luokkajaot ja opettajat uusiksi aina kouluvuoden alussa, eli kaksi viikkoa sitten).

Loytokissa Sheldon lahti uuteen kotiin torstaina. Haikeaa oli maailman ihanin kissa paastaa pois, mutta kaikille oli parempi nain. Aino aiheuttaa sen verran hermoromahduksia ja ikavia tilanteita paivittain, etta yhtaan ylimaaraista ei tassa joukossa kaivata - vaikka se "ylimaarainen" olisikin helpompi ja ihanampi hoidettava kuin tuo beagle. Beaglesta kun en paase eroon... Sheldon on nyt onnellinen kaksivuotiaan pikkupojan parhaana kaverina, kotiutunut ongelmitta ja kaikki on kisulla hyvin :)


Lokakuuta odotellessa: ostin liput latkamatsiin! (Kaly kysyi "Oh, pre-season?" En tieda onko pre, between vai after season, mutta latkamatsi jokatapauksessa!) Punasiivet vastaan Ankat! Jesh, jos hyva saka kay, tana vuonna oikeasti naen jaalla Selanteen ja Koivun! Joku voi muistaa, etta moisesta kuviosta oli puhetta viime vuonnakin. Kuinka ollakaan, kyseinen peli sattui peurakauden avajaispaivalle, joten peli jai nakematta... Onneksi molemmat elakelaiset paattivat jatkaa pelaamistaan viela ainakin vuodella. Ja nyt paikallisessa joukkueessa on listoilla toinenkin Filppulan veljeksista, joten suomalaisedustus on suhteessa runsas tuossa ottelussa. Ilveksen lipusta ei taida talla kertaa olla hyotya, joten katsomossa heiluttelen talla kertaa Suomen lippua.

Jos mina odotan lokakuun alkua ja latkamatsia, kaupat ovat jo valmistautuneet lokakuun loppuun. Halloween tayttaa taas kauppojen hyllyt ja innokkaimpien koristelijoiden pihat. Me asutaan sen verran kurjassa paikassa (ei kavelytieta, vilkasliikenteinen iso tie jne.), etta meilla ei karkki-tai-keppostelijoita kay. Silti suuret namisakit kaupan kaytavilla houkuttelevat ;)

Lopuksi sita varsinaista satoa! Kasvimaa tuotti tana vuonna kivasti perunaa, tomaatteja, vihreaa paprikaa, vesimeloneja, kurkkuja, peppercini ja sweet banana peppereita. Maissit menivat parempiin suihin, janikset paasivat niihin kasiksi tupla-aidoista huolimatta. Kurpitsat on jatetty viela pihalle kasvamaan, josko tana vuonna saisin elamani ensimmaisen jack-o'-lanternin (siis suomalaisittain kurpitsalyhdyn)!