Eilen palasin tänne kotosalle, jotta tänään pääsin heti aamusta viimeisen viisaudenhampaan poistoon. Tämä aika varattiin minulle jo silloin maaliskuulla, eli kauhulla olen odottanut ajankohdan lähestyvän.

Pitihän minun kokea sitten hieman erilainen poisto näin viimeiseksi. Kyseessä oli alahammas, joka oli ehtinyt kasvattaa itselleen upeat koukkujuuret ja hermon luo tietysti. Hammas piti ottaa pois paloina, ja nyt on suussa pari tikkiä. Poisto ei kuitenkaan ollut kamala, vaan meni kivuttomasti - puudutus on päällä vieläkin, tiedän että se karu totuus iskee parin tunnin kuluttua. Suukirurgi oli loistava tyyppi, komea mies ja huumorintajuinen. Sanoin pelkääväni hammaslääkäreitä yli kaiken, ja hänen vastauksensa oli, että sehän ei haittaa. Kaupungin uudelleenjärjestelyjen vuoksi hammaslääkäriä ei ole paikalla, vaan hän on putkimies ja hammashoitajaa tuuraa siivooja. Hän selitti etukäteen operaation, ja sanoi, että tämä on se ala, jolla hän on naisten mieleen. Tällä alalla kun on hyvä, että mies on nopea ja ei tunnu missään. Puudutuspiikkien välissä hän sanoi, että nyt pitäisi laitaa suu kiinni. Hän tietää kyllä, että se on naiselle vaikea tehtävä. Loistotyyppi, noilla hauskoilla jutuillaan hän sai aikaan juuri sen, mitä yrittikin, eli en pelännyt ja lähdin ihan hyvillä mielin pois. Hän sanoi, että tavoitteena on, että jokainen asiakas lähtisi vastaanotolta tyytyväisenä ja ilman pelkoja.

Juteltiin tämän suukirurgin kanssa Yhdysvalloista. Hän sanoi, että tämä aamuinen operaatio maksaisi Jenkeissä $8000-12 000 lääkäristä riippuen! (Ja uskon tuon arvion täysin.)
Floridassa hänen serkkunsa naapurina asuu hammaslääkäri, joka ajelee Ferrarilla. Olin kuulemma ikäistäni viisaampi, kun hoidatin nämä viisuriasiat kuntoon täällä ennen lähtöäni.  Hän sanoi, että jos en joudu sarjamurhaajan tai drive-by-shootingin uhriksi, niin enköhän siellä pärjää ihan hyvin. Kun sanoin muuttavani todelliseen pikkukylään, hän kysyi, enkö ole katsonut Salaisia Kansioita: nuo pikkukylät ovat kaikkein pahimpia! Ihmisillä on kellarissa kidutuskammioita, kyläyhteisöllä synkiä salaisuuksia tai hämäriä kultteja, joihin kaikki kuuluvat jne. Kunpa vastaan tulisi enemmänkin tuollaisia tyyppejä, niin (hammas)lääkäriin meno ei olisi aina niin hirmuisen paniikin aiheuttaja.

Kolmen viisaudenhampaan (kaksi ala- ja yksi ylähammasta) poistaminen on maksanut yhteensä 133e ja tietysti lääkkeet, mutta yhteensä alle 200e. Yhdysvalloissa varmaan lähdettäisiin tuosta $8000/hammas, ja tämä viimeinen haastavampana tapauksena vielä kalliimpi. Kyllä kannattaa ennen muuttoa hoitaa kroppa ja hampaat kuntoon, säästyy piiiitkä penni tällä tavoin. Yllättäville ja äkkinäisille asioille ei mahda itään, niitä tulee, jos on tullakseen. Mutta nyt on taas kylmäpussin aika; tunnin välein 20min. kerrallaan. Palataan asiaan tuon Helsingin lääkärireissun jälkeen.