Punarinnat ovat palanneet, niitä näkee paljon takapihalla. Kameran kanssa en ole onnistunut yhtään Pohjois-Amerikkalaista versiota lintulajista tallentamaan - yrityksiä jatketaan. Myos lepakkoja lentelee iltaisin takapihalla, niistä en varmaan kuvia tule samaan vaikka kuinka yrittäisin. Tarkoituksena olisi rakentaa tuonne takapihalle Lepakkoluola, jotta asukkaat sitten suojelisivat meitä ja koiria ilkeiltä ja juonittelevilta hyttysiltä - täällä kun nuo kesäiltojen riesat saattavat levittää mukanaan koirille sydänmatoja.

Aamuisin ja iltaisin on erityisen mielenkiintoista olla ulkosalla ja kuunnella luonnon ääniä. En edelleenkään ole saanut selville, mika on se eläin/lintu, joka aamuisin kuulostaa ihan silta kuin olisi kalkkarokäärme takapihalla. Se nyt on vain yksi esimerkki. Hanhet ja kurjet tunnistaa hyvin, mutta paljon on sellaisia ääniä, joista minulla ei ole mitään tietoa mitä ne ovat.

****

Viime viikolla oli aivan ihana päivä, kun lämpötila oli lähemmäs +20C, mutta sen koommin moisia päiviä ei sitten ole ollutkaan. Lämpötila jää päivittäin n. +10C tuntumaan tai sen alle, pakkasenkin puolella ollaan oltu.

Leslien kanssa vietiin Nekku ja Nestori kävelylle osavaltion Seven Lakes -puistoon, asvaltoidut kävelytiet kauniissa ja kylmässä ympäristössä - kesällä tulee olemaan varmaan yksi suosikkipaikoista, kun uimarannalla on valmiiksi grillit, poydät ja penkit. Voi sitten uimisen ja koirien kanssa kävelyn lomassa grillata maissia ja hampurilaisia. Tosin tuollakin käyminen vaatii sen auton ja ajokortin...

****

Perjantaina olin taas mukana peli-illassa, buncoa pelaten. Mukaan kotiin lähti jälleen palkinto, tällä kertaa kirsikkatomaattien ja yrttien kasvatukseen tarkoitetut setit. Illan emäntä oli kuulemma Leslien helmikuisen bunco-illan palkintojen innoittama koettanut ajatella uusien tuulien mukaisesti. Palkinnot olivat tosi kivoja, mansikkasettikin olisi ollut ihana - ja kaikella kunnioituksella kälyä kohtaan: mieluummin nämä palkinnot kuin kotikuntoilu dvd:t *huoh*.

Tätä porukkaa yhdistää nyt peli-iltojen lisäksi varainkeruu Team Sydneylle: yhden porukan jäsenen 5-vuotiaalla tyttärellä on juuri helmikuulla diagnosoitu leukemia, ja yhdessä eri keinoin ystävät koettavat kerätä tuolle perheelle rahaa sairaala- yms. kuluihin - vakuutus kun ei tule kaikkea korvaamaan. Tulossa on keilausta, golfia, ravintolatapatumia yms. Suomessa en ole moiseen itse törmännyt; toki onhan Kela, muttei sekään ihan kaikkia kuluja korvaa? Ihanteellisessa mielikuvitusmaailmassa moisiin rahankeruuyrityksiin ei tarvitsisi kenenkään osallistua, mutta tässä todellisuudessa olen laittanut asian kuitenkin korvan taakse. Lisäksi tiimin tehtävänä on kirjoittaa Sydneylle kortteja, kirjeitä, lähettää kaikenlaista pikku postia sairaalaan tsemppaamaan ja kannustamaan.

****

Oletko ikinä tullut kiinnittäneeksi huomiota siihen, miten paljon suomen kielessä käytetään ä-kirjainta? Kirjoitapa yksi n. tämänmittainen teksti, ja leikkaa ja liimaa siihen ä:t paikoilleen - kasvattava kokemus tämä miehen koneelta kirjoittaminen :D