Tänään käväistiin vielä täydentämässä Joulupukin avuksi hankittuja lahjoja, joten näppäsin samalla muutaman kuvan kun oli aikaa yllin kyllin.

Saavuimme ostarille jo ennen yhtätoista, kun kaupat aukesivat vasta klo 11. Itse ostoskeskus oli auennut jo ennen aamuseitsemää, joten lähinnä liikenteessä oli vain kuntokävelijät verkkareissaan vesipullojensa kera. Enpä tiedä, kuinka kauan siellä kiertelevät, mutta yksi kierros ostarin ympäri on yli kilometrin (vai oliko se peräti yli kaksi kilometriä, en muista).

Joulupukki on saapunut ostoskeskukseen jo hyvissä ajoin marraskuun alussa, jotta kaikki halukkaat saavat varmasti kuvat otettua. Nyt tuolla oli lisäksi Polar Express-animaation hengessä koristeltuja suuria "ravisteltavia" lumihiutalepalloja. Noiden joukossa pääsi kävelemään, osaan pääsi ikään kuin sisällekin - eri puolilta ne olivat eri näköisiä. Reitti tosin aukesi vasta klo 11, ja joukkoon ei juuri huvittanut mennä, kun reitin lopussa oli valokuva Joulupukin kanssa ja jono oli hirmuinen. Tässä muutama näppäisy ulkopuolelta otettuna:

2088359.jpg

2088373.jpg

2088386.jpg
Tässä Joulupukin tuoli, jossa hän sitten istuu lasten kanssa kuvattavana.

2088398.jpg
Napapiirin pikajuna - Polar Express

2088406.jpg


Melko tyhjässä paikassa kun oltiin liikenteessä, mieleen juolahti napata muutama muukin kuva. Tässä suklaapuoti, josta olen muistaakseni aiemmin kirjoittanut:
2088351.jpg

Ja vielä lähikuvassa tuossa ylemmässä kuvassa oikealla vitriinissä näkyvät karamelliomenat - minä kun aiemmin luulin, että niitä on olemassa vain yhdenlaisia.
2088287.jpg

Purkka-automaatit, joita Suomessakin näkee, Valikoima vain on hieman suurempi:
2088409.jpg

Rainforest Cafen alligaattori-toivomuslähde
2088341.jpg

Viimeinen kuva on yhdelle ahkeralle lukijalleni, Merjalle tarkoitettu. Olisiko hieno tällainen kello, joka tasatunnein päästäisi Harrikka-ääniä? :D Kuvaan mukaan tuli (lähinnä) lintukello (rajausongelma nimittäin), ulkopuolelle jäivät klassikkoautot ja John Deere-traktorikello samalla periaatteella...
2088280.jpg

Miehen kanssa käytiin tuolla liikkuessamme keskustelua Kiitospäivän jälkeisestä Black Fridaysta. Ensi torstaina on Kiitospäivä, ja perjantaina lukuisat kaupat aloittavat myynnin huimilla tarjouksilla klo 5 aamulla. Kaikki tuntemani amerikkalaiset sanovat, että älä ihmeessä mene moiseen ruljanssiin mukaan! Mies väitti, että tuolloin sattuu paljon onnettomuuksiakin, kun ihmiset ajavat hulluina tarjousten perässä. Mutta utelias kun olen, haluaisin käydä edes yhden kerran kokeilemassa, miltä tuntuu tapella muovikuusesta toisten asiakkaiden kanssa :D (PP: luettu ulkosuomalaisen tarina Black Fridaysta).

***

Arkista asiaa shoppailun lomassa. Huomenna on roskapäivä. Tänä iltana (itse asiassa vein jo) viedään siis roskatynnyrit tien viereen odottamaan huomista. Huomenna aamulla aikaisin roska-auto käy kiertämässä, ja jättää tynnyrit sitten tyhjinä tuonne tien poskeen, josta ne taas haetaan paikoilleen talon seinustalle. Voisikohan tätäkin jotenkin järkeistää?

***

Paikallinen ilmaisjakelulehti oli jaettu tuonne tien viereen (hienosti muovipussissa, ettei pääse kastumaan). Etusivulla oli karu uutinen jo aiemmin kertomastani liikenneonnettomuudesta - molemmat pojat menehtyivät. :( Surullista