Sen puupaneleiden ostoreissun jälkeen en ole jalallanikaan astunut tuonne punaisen huoneen puolelle. Mies lupasi maalauskuntoon tuon huoneen saada, joten pitäkööt hyvänään. Ainut ongelma on vain, että mies on koko ajan töissä, joten aikaa rappauksen raaputteluun hänellä ei juuri ole. Eilen illalla töiden jälkeen mies sai jonkin ihmeellisen energiapuuskan, ja sai työstetyksi lähes koko huoneen parissa tunnissa - yhtä seinää vajaaksi työ jäi, koska hieman ennen puolta yötä ehdotin, josko tuon raaputtelun voisi tältä illalta jättää (yritin nukkua toisessa huoneessa, mutta tuo rappauksen raaputtaminen on yllättävän meluisaa).

Aamulla ennen miehen töihin lähtöä kysyin taas tavalliseen tapaan, mitä hän haluaisi minun täällä kotosalla tekevän. Hän ehdotti, että jos vain haluan, voisin hioa nuo paljaat seinät? Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kovin pölyistähän tuo on, joten mukaan pakkaamani remonttihaalarit (Tampereen yliopiston lastentarhanopettajakoulutus, vuodelta -95) tulivat taas tarpeeseen. Kaksi seinää hioin, kolmas vaatii vielä hienosäätöä ennen hiomista. Kun olin tuon urakan saanut tehtyä, mietin mikä ihmehärveli tuollainen työkalu oli, jolla sai parissa tunnissa tehtyä saman urakan (ja enemmänkin), joka vei minulta toisella työkalulla kaksi päivää?! Pakkohan sitä oli kokeilla tuohon viimeiseen seinään ;)

Eipä ollut ihme, että mies sai urakan tehtyä niin nopeasti. Rappaukset suorastaan putosivat seinältä pelkästään nähdessään tuon vekottimen! (Etenkin silloin, kun vaihdoin uuden terän katkaisemani tilalle.) Työn helppoudesta iloiten raaputtelin sitten tuota viimeistä seinää ja sitä keskeneräistäkin koetin saada fiksailtua. Joskohan tässä pääsisi ennen joulua jo hakemaan maalit? Taitaa kyllä mennä hätiköinnin puolelle, melkoinen ikuisuusprojekti kun tämä tuntuu olevan.

Seiniä hioessani ja raaputellessani mietin taas kerran, mikä ihme on saanut nuo ihmiset tekemään tällaisen päätöksen. Totesivatko edelliset asukkaat, että vaaleankeltainen seinä on turhan pliisu ja tavallinen, kokeillaan jotain räväkämpää? Olivatko edelliset asukkaat trenditietoisia, oliko tuo sisäseinien rappaus muoti-ilmiö jossakin vaiheessa? Vai onkohan tuo huone ollut jokin teemahuone? Esimerkiksi jos edelliset asukkaat olivatkin kauhuelokuvien innokkaita katselijoita, ja he halusivat taloonsa oman kauhuhuoneen, esim. Loisto-elokuvan tyyliin? Itse en ole kauhuelokuvien ystävä sitten laisinkaan, mutta sain tuosta kuitenkin ajatuksen: jospa minun olisikin pitänyt tehdä tuosta teemahuone Joulu joka päivä! Valkoinen tekokuuseni olisi saanut tönöttää huoneen nurkassa läpi vuoden, ja joulun jälkeen olisi voitu siirtää ulkovalot tuonne huoneeseen katonrajaa kiertämään - miksei samantien lattianrajaakin, saahan noihin valosarjoihin kytkettyä 40 samanalaista viiden metrin mittaista sarjaa toisiinsa kiinni! Tuonne voisi sitten mennä nauttimaan joulun tunnelmasta keskikesällä, kun helteet ja sateet ulkosalla alkavat kyllästyttää.