Eilen sitten tuli sähköposti asianajajalta, minulle on varattu aika Helsinkiin Yhdysvaltain lähetystöön haastattelua varten heti heinäkuun alkuun. Eli kyllä se ihan oikein oli laskeskellut, että elokuulla olisin päässyt lähtemään (?) - nyt vaan on päätetty jo jonkin aikaa sitten, että näin epävarmoilla tiedoilla en elokuun lähtöön valmistautunut.

Sähköpostissa oli mukana viisisivuinen skannattu liite, jossa oli ohjeita haastatteluun liittyen, sekä nettilinkki, josta voi lukea vielä lisää tietoa! Mukana täytyy olla sinetöidyssä kirjekuoressa lääkärintarkastuksen tulokset, taas niitä vääränkokoisia passikuvia, passi sekä kaikki liitteessä pyydetyt paperit. Tämä oli sitten taas blondille liian vaikea tehtävä, sillä liitteessä luki, että kaikki paperini ovat kunnossa ja niitä ei tarvita mukana - mutta jos pyydettyjä papereita ei ole mukana, viisumianomus hylätään. Pitääpä soittaa lähetystöön ja kysäistä asianajajalta.

Lääkärintarkastuksen viisumia varten voi tehdä kolme eri lääkäriä Helsingissä, soitin ja varasin ajan jo tuonnekin. Lääkärintarkastuksen lisäksi papereissa lukee, että vaaditaan myös:
  • verikoe - Ok, tämän ymmärrän, moni sairaus näkyy veressä
  • röntgen - Ok, keuhkoissa näkyvät epämääräisyydet kertovat myös jotakin
  • gynekologinen tutkimus - Hei hetkinen! Ilmeisesti tässä prosessissa ei voi kuulutella yksityisyyden ja omien oikeuksien perään, vaan on suostuttava mihin vaan?!
Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee oma elämäntilanne. Olen täällä vanhempieni luona apuna, sillä vaikka isäni on päässyt sairaalasta kotiin, toipuminen on pitkä prosessi. Tulin tänne kesäloman alettua koirieni kanssa autolla. Nyt perjantaina palaan Riihimäelle junalla, lauantaina minulla on varattu aika viimeisen viisaudenhampaan poistoon. Lauantaina puksuttelen junalla takaisin tänne. Seuraava reissu on sitten Helsinkiin lääkärintarkastukseen ja taas tänne. Ennen heinäkuun alkua ja haastattelua minun pitää käydä hakemassa Helsingistä tuo lääkärintarkastuksen sinetöity kirjekuori - taas autoillaan tai junaillaan. Tämä jo entuudestaan hyvin tuttu ja yksitoikkoinen suora tie etelästä pohjoiseen tulee tänä kesänä siis hyvin tutuksi.

Miehelle lähetin juuri värikarttoja, joihin olin merkinnyt omat mielipiteeni. Nyt kesällä pitäisi saada se kylppäri ja puulattiat kuntoon. Kälyn lapselle lähetin Tatu ja Patu: This is Finland-kirjan. Hauska ja onnistunut teos suomalaisista ja suomalaisuudesta. Aikuisempaan makuun voin suositella Roman Schatzin kirjaa Suomesta, rakkaudella - From Finland, with love. Kälyllä lähetin tuon vuosi sitten synttärilähjaksi, ja nyt hän kuulemma ymmärtää minua paremmin :D

Saas nähdä, joko sitä on viettämässä Halloweenia tuolla toisaalla?