Eipa ole tullut paljoa kirjoiteltua - ei siihen sen kummempaa syyta ole, paivityslaiskuus on vain iskenyt kohdalle.

Suomessa tuli kavaistya kesakuun alussa. Matkaan mahtui ystavien ja sukulaisten tapaamisia seka serkkupojan haat; moni ystava jai tapaamatta lyhyen reissun vuoksi. Reissu oli hauska, mutta alkutaipaleella riitti vastuksia. Matkaan oli lahdettava maanantaina, joten tietty sunnuntaina paalle iski flunssan oireet, kuinkas muutenkaan. Ei muuta kuin troppia nassuun ja mukaan laukkuun. Kasimatkatavaraan oli turha suurta maaraa laakkeita laittaa, vain matkan ajaksi ja loput matkatavaroihin ruumaan. Mies vei minut tavaroineni kentalle maanantaina, ja matkalla taivas naytti kovin synkealta. Kun olin check-innin ja turvatarkastuksen lapi kaynyt ja napannut vahan syotavaa massuun (kunnon ruoka tarjoiltaisiin vasta JFK-HEL -lennolla, ja sekaan ei valttamatta ole syotavaa meikalaisen kriteereilla tarkasteltuna), oli synkka ilma vaihtunut sateeksi ja ukkoseksi. Ukkosmyrskyn vuoksi koneen ruuman purku ja taytto viivastyi ja jo Detroitin kentalla alettiin ihmisille kuulutella, etta kannattaa varautua jatkoyhteyksien uudelleen jarjestelyyn. Kysaisin, etta mites minun lentoni kanssa, mita vaihtoehtoja minulle jaa, jos jatkolentoni missaan. Vaihtoehtoina minulle esitettiin tuossa vaiheessa lentoa Nykista Amsterdamiin, ja seuraavan paivan illalla lentoa Amsterdamista Helsinkiin - tai sitten lippujen siirtamista seuraavan paivan Finnairin lennolle. Mitaan muutoksia ei kuulemma voitu kuitenkaan tassa vaiheessa tehda.

New Yorkin kentalle laskeutuessamme minulla oli aikaa 10min. vaihtaa junalla kolmosterminaalista terminaali kahdeksaan ennen koneen virallista lahtoaikaa (toki portithan suljetaan jo jonkin aikaa ennen tuota lahtoaikaa). Huom! Finnairin terminaali on JFK:n kentalla nro 8, vaikka Deltan virkailijat ehdottaisivatkin jotain muuta... Kun paasin mutkan kautta Finnairin check-in tiskille, kone oli viela portilla, mutta radiopuhelimeen todettiin minua jututtaneelle virkailijalle "Too late". Check-in tiskin tati selvitti koneeltaan, etta Amsterdamin kautta kiertava lento oli taynna, eli seuraava mahdollinen lento Suomeen oli Finnairin seuraavan paivan lento 24h myohemmin. Ei kun takaisin Deltan terminaaliin selvittamaan, miten Delta minulle taman tilanteen korvaa. (Valihuomautus, tassa vaiheessa flunssa alkoi olla jo melkoisen lamauttava). Deltan terminaalissa jonotin muutaman kymmenen muun tyytymattoman matkustajan kanssa tiskille, saaliksi kavi virkailijaneitosia, jotka kuuntelivat ihmisten huutoa asiakas toisensa jalkeen. Ei nayttanyt jatkoyhteydet toimivan tuon otannan perusteella oikein minnekaan (ja kyseessa taitaa olla nyt yksi suurimmista amerikkalaisista lentoyhtioista?). Minun vuorollani vasynyt virkailija valitteli, etta koska kone oli myohassa ukkosen takia, heidan lentoyhtionsa ei ole velvollinen jarjestamaan/kustantamaan minulle majoitusta eika mitaan muutakaan. Alakerrasta loytaisin puhelimen, jolla voin soitella hotelleihin ja koettaa loytaa itselleni majapaikan. Sattuipa niin hauskasti, etta kyseinen paiva oli amerikkalainen juhlapyha, Memorial Day, joka tuntui nostavan huoneiden hintoja; viime kertaisen yopaikkani huone oli 2009 $90, nyt se olisi ollut $150. Muutaman hotellin soiteltuani nappasin huoneen edullisimmasta paikasta, jotta paasisin lepaamaan - kipeana ei tehnyt mieli jaada kentalle hengailemaan ja odottamaan seuraavan iltapaivan lentoa.

****
Vuodatus ei anna tallentaa teksteja ilman, etta ne julkaistaan samalla. Nyt minun taytyy siirtya muihin juttuihin, joten juttu taytyy jattaa kesken, mutta Vuodatuksen systeemeiden mukaan keskenerainen tuotos taytyy laittaa jo luettavaksi. Jatkamme siis valitusvirtta tasta myohemmin.