Perjantainen tyttöjen peli-ilta oli oikein hauska, tuli Bunco-pelikin tutuksi. Aloittelijan tuurilla kaksi viimeistä buncoa tuli meikäläiselle, joten sain kotiin tuotavaksi palkinnon :) . Peli on nopeatempoinen nopanheittely -peli, vähän niin kuin Yatsy ja toisaalta ei mitään sinne päinkään. Pelipari ja pöytäseurue vaihtuu nopeaan, ja yksi kierros peliä on ohi hujauksessa. Neljä kierrosta pelattiin, ja lopuksi laskettiin koko illan tulokset. Palkinnon sai mm. viimeisestä buncosta, korkeimmasta ja matalimmasta pistemäärästä ja eniten buncoja saaneellekin annettiin palkinto. Taisi käydä niin, että olin ehdolla kolmeen palkintoon, mutta koska yhdelle henkilölle annetaan vain yksi palkinto, sain tuon illan viimeisen buncon palkinnon. Uusi peli-ilta on helmikuussa Leslien luona, katsotaan josko osallistuisin silloinkin. Tosin Leslien järjestämät illat ovat kuulemma yleensä teema-iltoja, joten pitäisi pukeutua tiettyyn tyyliin jne. - ei ihan minun juttuni.

****

Olen aloittanut kolikkojen keräilyn. Eri maiden euroja keräilin yhdessä vaiheessa, mutta ne tuli laitettua vain säästöpossuun ja siihen se innostus lopahti, kun ei ollut tarpeeksi järjestelmällinen systeemi: mitä kolikkoja on, mitä puuttuu, miten laittaa ne esille jne. Uusi yritys käynnistyi tänne tultuani. Mieheni toi aikoinaan minulle Suomeen 25c kolikoita näytille - Yhdysvalloissa alettiin painaa osavaltio-teemalla kolikkoja vuonna 1999, ja vuonna 2008 ensimmäinen kierros tuli päätökseensä. Miehen keräämät kolikot toimivat hyvänä alkuna, ja lisää olen jo saanut kerättyä. Leslien käly Keri lupasi minulle virallisen keräilyalustan, jonka sain vihdoin perjantaina:

(First State Quartes of The United States Collector's Map) Tällä hetkellä kasassa on 28 kolikkoa, 22 puuttuu; siis jo yksi kolikko enemmän kuin kuvanottohetkellä! Osavaltioiden väritys kertoo, minä vuonna kyseisen osavaltion kolikko on painettu; tuo pahvitausta on vaan niin iso, etten saanut sitä mahtumaan kokonaan kuvaan, siksi mm. väriselitykset puuttuvat.

****

Lintulaudan kuulumisia tältä päivää. Pakkaset ovat lauhtuneet jonkin verran, mutta lintulaudalla ruuhka sen kun jatkuu. Eilen tuli hankittua kaksi häkkiä lisää talikakkuja varten, joten melkoinen ruokinta-arsenaali tuossa etupihalla jo on. Kotitöiden jälkeen oli aikaa päivystää ikkunan luona kamera kädessä, tässä taas pari näppäisyä. Kuvat otettu digitaalisen zoomin kera, jotta pääsisin "lähemmäksi" lintuja, valitettavasti se tekee kuvista samalla epätarkan.

Black-capped Chickadee (puun takana näkyvä siipi on Downyn)


Black-capped Chickadee ja Tufted Titmouse


Tufted Titmouse (siis kuka nämä eläin/lintulajien nimet oikein keksii?)

Kardinaalipariskunta

Kardinaalilintu (koiras; sekä varpunen)
(valkoiset läiskät ulkona taas kerran satavaa lunta)

Dark-eyed Junco

Näiden lintulajien lisäksi kävi muitakin, mutta aina kun kamera kädessä lintuja katselin, ne lensivät pois. Lisää näppäisy-yrityksiä taas joku toinen päivä.