Nyt kun olen vaihteeksi täällä omalla kämpälläni, pitäisi minun käyttää aika tehokkaasti ja järjestellä tavarani: heittää menemään ylimääräiset, tuhota videokasetit ja tietokonekorput yms. - tekemistä siis riittää. Ongelmana on saamaton ja laiska luonne :D Vaatekaapista karsin viisi jätesäkillistä tavaraa pois, mutta tällä paikkakunnalla ei ole esim. SPR:n tai Pelastusarmeijan pistettä, minne voisi nuo säkit nätisti viedä. Huomenna täytyy hurauttaa UFFin pisteelle ja tunkea nuo säkit apinanraivolla sinne laatikkoon. Kaupungin varikolle kävin tänään viemässä pari hassua rojun tapaista tuolta alhaalta varastosta. Esimerkiksi talvitakkeja en kuitenkaan uskalla vielä heittää menemään: entä jos en pääsekään muuttamaan lokakuulla, vaan olen vielä seuraavan talven täällä?

Missä on oma Dobbyni, joka onnesta hihkuen tulisi ja järjestäisi tämän tavarapaljouden kuntoon?

Huominen menee ystävän luona, mutta hyvällä onnella saan sieltä pari tyhjää laatikkoa mukaan, jotta voisin pakata tavaraa Pohjanmaalle vietäväksi. Olen sopinut siskon ja äidin kanssa, että saan viedä molemmille varastoon pari pahvilaatikollista tavaraa. Kaikkea en saa vietyä nyt (muuttohintoja selviteltyäni), mutta jatkossa kun täällä käydään, niin palatessa tuonne Jenkkeihin on laukuissa tilaa viedä omia tavaroita.

Muutamasta muuttofirmasta olen soitellut tai sähköpostitse tiedustellut hinta-arviota. Mitään yllättäviä uutisia en ole saanut, tiesin, että tämä leikki on kallis. Tosin en tajunnut, että reilussa parissa tuhannessa eurossa liikutaan, vaikka mukaan ei tulekaan huonekaluja tai mitään isompaa tavaraa muutenkaan. Mitähän tapahtuisi, jos lähettelisin nuo Itella kautta postipaketteina? Joulun jälkeen lähetin täältä 23kg painavan paketin, jossa oli kaikkea hankkimaamme, joka ei mahtanut miehen matkalaukkuihin. Postitus maksoi 80e vakuutuksen kera ja oli perillä parissa viikossa vaikka maateitse menikin. Mitähän sikäläinen tulli ajattelisi tästä ideasta? Tulisikohan hankaluuksia, jos esimerkiksi kymmenisen tuollaista pakettia laittaisi menemään? Täällä Suomessa päästiin äidin kanssa tutustumaan Seinäjoen tulliin, kun mies lähetti 10kg paketin, jossa lähinnä karkkia, kahvia, kaurapuuroa yms. Siellä sitten jonotettiin pähkinävoita, kun muut asiakkaat olivat tullaamassa ulkomailta tuotuja autojaan. Ulkomaanmuutossahan hintaa kasvattaa tavaroiden tullauspalvelut molemmissa päissä ja ne kuljetukset. Lisäksi monet firmat eivät tee Yhdysvaltoihin muuttoa, elleivät he itse tule pakkaamaan tavaroita (juuri tuon tullauksen takia) - ja hinta nousee taas. Pitääpä ihan oikeasti tutkia tuota Itella-vaihtoehtoa...

Jokohan Dobby olisi tällä välin kumppaneineen saanut komerot järjestykseen?