Onpa taas tullut pidettya blogitaukoa, mutta kuvalinkkeja olen sentaan koettanut muistaa laittaa ei-Facebookilaisille meikalaisen seikkailuista.

Syyskuun lopulla oltiin miehen kanssa Detroitissa ja ohjelmaan kuului myos pre-season peli Red Wings vs. Toronto Maple Leafs. Detroit oli kiva kierreltava, julkisivupuoli ainakin kunnossa, tosin kaupungin laitamille ei kannattane lahtea seikkailemaan.



Detroithan on ihan Kanadan tuntumassa, joten joen rannasta nakee Kanadan puolelle Windsoriin, ei tarvitsisi kuin silta ylittaa.


NHL-peli oli minulle ensimmainen laatuaan. Vierailevan joukkueen maalivahti pelasi aikoinaan Ilveksessa, silloin vuonna keppi ja kivi, kun Ilveksen peleja kuljin katsomassa niin Hakametsassa kuin vahan muuallakin. Pitipa sitten ottaa joukkoon Ilveksen lippu, ja sen kanssa tuuletellessani heratin kieltamatta huomiota. Moni kuvitteli minun erehtyneen pelista




Piippuhyllylta naki pelin hyvin, kamerat eivat vaan valitettavsti sielta asti yleisoa kuvanneet. Joulukuussa uudestaan areenalle, mennaan katsomaan kun Selanne ja Koivu tulevat vierailulle.

Pelipaivana Joe Louis Arenan naapurissa Cobo Hallissa oli KISS:n konsertti, joten vakea oli liikkeella kuin pipoa. Cobo Hallin takana oli ykstyisbusseja tummennettuine laseineen ja roudauslaatikoita pilvin pimein. Ei kuitenkaan nahty Gene Simmonsia, olisin halunnut hanelle kertoa, kuinka suuren vaikutuksen teki viisaudellaan osallistuessaan "Oletko fiksumpi kuin koululainen"-tietovisaan.

****

Lokakuun ensimmaisella viikolla lukioissa vietettiin "kotiinpaluun juhlaa", homecoming-viikkoa erilaisin tapahtumin. Viikko huipentui perjantaiseen paraatiin, jalkapallopeliin ja lauantain tansseihin. Tansseista en tieda sanoa mitaan, mutta paraatia kavin katsomassa. Talla kertaa kameran paristot kestivat soittokunnan ajan, mutta lavojen tullessa kohdalle, virta loppui (vrt. kesan paraati Flushingissa).


Illemmalle menimme miehen kanssa lukiolle amerikkalaista jalkapalloa seuraamaan - mies katsoi pelia ja mina kaikkea muuta, mita ymparilla tapahtui: cheerleadereita, soittokuntaa, yleisoa jne.


Puoliajalla esiteltiin viela kertaalleen paraatin lavat ja kerrottiin voittaja. Tama lava sijoittui toiseksi (olisiko ollut ekaluokkalaisten tekema?):



Kolmas sija


Voittaja, lukion viimeisen vuoden oppilaiden lava. (Hollyn joukkue on Bronchos ja vastustaja-Clion joukkue on Mustangs). Homecoming-teemana oli tana vuonna elementit: maa, vesi, ilma ja tuli - jokainen lava edusti yhta elementtia.

Puoliajalla esiteltiin myos homecoming court eli eri vuosiluokkien edustajat (prinssit ja prinsessat?) seka kruunattiin homecoming kuningatar ja kuningas.

(Loppuun viela Eerolle kuva Hollyn lukion poikien yleisurheiluennatyksista; otin kuvan kaikista tulostauluista, mutta muista kuin tasta ei saa selvaa.

Joukossa on hieman vanhempiakin ennatyksia, joita ei ole viela rikottu.)