Nythän on syksy, eikö niin? Elokuu, koulut alkamassa ja ihan selkeät syksyn merkit ilmassa. Eilen tästä miehen kanssa väännettiin kättä, koska minulle on syksy alkanut ja miehen mielestä on vielä kesä - koulutkin alkavat vasta syyskuulla. Syksy, sanon minä. Päätökseni kunniaksi tänään onkin sitten tullut vettä kaatamalla koko päivän ukkosen ja salamoiden kera.

****

Suomen reissu oli lyhyt, mutta onnistunut. Kiitokset vielä kaikille, oli oikein ihana nähdä teitä (osaa en silloin alkuvuodesta nähnyt, joten oli tosi kiva, että ehdittiin treffata nyt)! Kaisulle kiitokset taksikyydeistä ja sijasta majatalossa ;).

Reissu ei saanut kovinkaan lupaavaa alkua, kun Detroitissa konetta piti odotella kolmisen tuntia lähtöajan jälkeen. Koneiden vaihtoaikaa minulla oli Amsterdamissa alunperin alle kolme tuntia (2h 45min jos tarkkoja ollaan), joten oli melkoisen selvää, etten jatkolennolle ehdi. Kävin säännöllisesti portilla ja eri virkailijoilta kyselemässä että mikä olisi se aikaisin seuraava vaihtoehto. Ensin lykkäsivät minulle lipun lennolle, joka olisi lähtenyt yhdeksän tunnin odottelun jälkeen Amsterdamista kohti Helsinkiä. Tarpeeksi monta kertaa kun kävin kysymässä, löytyi yllättäen aikaisempikin lento ja minut siirrettiin business-luokkaan. Tässä muutoksessa paras puoli oli Amsterdamin kentällä business-lounge, jossa istuskelin ja odotin jatkolentoa. Ilmaiset ruoat ja juomat, nettiyhteys jne. Aika lokoisat oltavat!

****

Tampereen yliopiston kanssa päästiin tosiaan yhteisymmärrykseen ja paperit on nyt jo täällä kuitattu saapuneiksikin. Tulipahan samalla Tre-reissulla käytyä Laukontorilla nauttimassa mustaamakkaraa puolukkahillolla *nam*.

****

Käväisin tänään Finnish Centerissä. Suunnitelmissa olisi aloitella syksyllä kerhoa (koulutyyppisesti) suomalaisille lapsille heidän äidinkielen kehityksen tukemiseksi. Allekirjoittaneesta tulisi opettaja ryhmälle eri-ikäisiä suomalaislapsia, tarkoituksena opettaa suomen kieltä, kulttuuria ja tapoja jne. Tässä vaiheessa projekti on vielä hyvin aluillaan, mutta hyppäsin kelkkaan kuitenkin - katsotaan minne se vie. Ensimmäinen oppitunti on syyskuulla!