Piti tulla hetkeksi sisalle vilvoittelemaan - kello on nyt kuusi illalla, ja lampotila ulkona talla hetkella +25,5C (saali ettei tullut paivalla katsottua mittaria). Ihmettelinkin kun paivemmalla koirien kanssa oltiin ulkosalla ja jopa Nestorille alkoi olla auringossa loikoilu liikaa.

Aamu taalla sai hieman rankan alun, onneksi selvittiin saikahdyksella. Kuitenkin se oli taman kaiken tapahtuneen jalkeen yksi juttu liikaa ja vei voimat taysin. Toipilaalle kovasti parempaa vointia sinne Suomeen, toivotaan etta kipuja ei olisi enaa huomenna. Koskapa en sitten ole saanut tanaan mitaan jarkevampaa aikaiseksi, olen makoillut takapihalla lepolassessani ja lueskellut Twilight-kirjaa. Voin sanoa, etta elokuva ei ylla lahellekaan kirjan tunnelmaa (ihanaa teinihomppaa). Hellepaivan ajanvietoksi ihan ok tuokin :D.

****

Eilen kiertelin taas kaupoissa ja vastaan tuli mita hauskempia turhakkeita ja kaikkea muuta kivaa. Tarpeelliselta hankinnalta tuntui sisatossut (taalla kun harvoin ollaan vain sukkasillaan ja ulkokenkia en halua paastaa taloon sisalle), naissa tossuissa oli pohjana mikrokuitupolyhuiskat - tulisipa taallakin lattioita siivottua tiuhaan tahtiin! Vappumarkkinoilla kannattaa pitaa silmat auki soivan foliopallon varalta, taalla kaupassa oli valittavana synttari- ja rakkausilmapalloja, paketin mukaan pallo soittaa takuuvarmasti melodiansa ainakin 50 kertaa... Onneksi se piipittaa biisinsa vain nappia painamalla, ei jatkuvalla soitolla. Kaupoissa saa kulutettua aikaa tuntitolkulla, edelleenkin katseltavaa ja ihmeteltavaa on paljon. Mukaan ei kuitenkaan tarttunut kuin possunpunaiset olohousut poistorekista viiden dollarin hintaan seka puutarhaa varten kaksi mustikkapensasta (pensaita nahneetkaan, lahinna kaksi mustikkatikkua) ja mansikanpistokkaita. Luumupuu jai viela odottamaan: valita pitaisi ostanko mustikoiden kaltaisen surkean luumukepin hintaan $23 vaiko hehkeamman, jo lehdissa olevan puun hintaan $50? Puutarhamyymalasta vain oli nuo hehkeat luumupuut loppu, joten asia jai pohdinta-asteelle. Ihailin persikkapuiden kukkia, houkuttaakohan nekin kolibreja puoleensa kuten luumu? Mustaherukkaa ei ole saatavilla, punaherukkapensas kylla, mutta niista en niin hirmuisesti piittaa.

Sana on vapaa, vinkkeja aloittelevalle puutarhurille. Kiitos :)