Säät vaihtuvat täällä ihan uskomatonta vauhtia! Eilisen lämpöiset ilmat (illalla +15 C) vaihtuivat tänään todella voimakkaisiin tuuliin. Uutisten mukaan monet taloudet ovat jääneet ilman sähköjä, kun tuulet ovat kaataneet puita voimalinjoille. Meillä on sähkö toiminut ongelmitta tänään, mutta paikallisella Elisalla (AT & T) on ollut ongelmia matkapuhelinverkkonsa kanssa. Miehen serkku oli käynyt kyselemässä päivällä yrityksen myymälästä, että milloinkahan verkko mahtaisi taas toimia. Olivat sanoneet ettei ennen seitsemää. Kello on nyt aavistuksen verran yli seitsemän ja verkko toimii taas - tavallaan. Jos minulle yrittää soittaa, puhelu menee suoraan vastaajaan. Itse en pääse puhelimella mihinkään, koska verkko on koko ajan varattu. Pitäisi ymmärtää juu, säillehän kun ei kukaan mitään mahda. Mutta kun täällä asumani aikana minulla ei ole oikein yhtä ainutta positiivista kokemusta tuosta lafkasta! Milloin on nettiongelmia ja nyt sitten puhelinongelmia - onneksi ovat sentään sattuneet aina eri aikaan, eli ainakin toinen kommunikaatioväline pelittää, jos toinen on poissa kuvioista. Itselle vaan tulee aina niin levoton olo, kun tuntuu ettei Suomesta saa minuun yhteyttä tai minä yhteyttä sinne niin halutessani.

****

Huomenna on joulurääppiäiset Joelin ja Jamien luona. Ilmeisesti paikalla on suunnilleen sama porukka kuin ensimmäisen kerran heillä iltaa viettäessämme. Ei siinä muuten mitään, mutta silloin ainakin jutut meni ihan yli hilseen ja aina kun vihdoin keksin jotain sanottavaa, aihe oli jo vaihtunut ajat sitten. Miten niin hidas sytytys? Katsotaan, mitä huominen tuo tullessaan.

****

Leslien ja Torien kanssa olisi tarkoitus päästä jossain vaiheessa elokuviin katsomaan Marley & minä. Tiedä sitten, minkälainen nyyhkykokoontuminen tuosta tulee. Me kaikki haluamme nähdä tuon elokuvan, mutta Leslien koira lopetettiin alkuvuodesta ja itse olen itkenyt jo etukäteen n. neljän vuoden ajan omien koirieni menettämistä. Tuo tarina kun ilmeisesti vie siihen hetkeen saakka, kun omistajan on tehtävä se viimeinen palvelus rakkaalle ystävälleen. Toisaalta elokuva voisi auttaa ymmärtämään Ainoa (ehkä), koska Aino ja Marley tuntuvat jakavan paljon yhteisiä piirteitä...