Maanantaina täällä vietetään Memorial Dayta, eli ilmeisesti täkäläistä Kaatuneitten muistopäivää? Monet perheet lähtivät perjantaina pidennetyn viikonlopun viettoon osavaltion pohjoisosaan, mutta meidän tarkoituksena on olla kotosalla ja grillailla (ystävien kanssa) maanantaina - kuvia toivottavasti luvassa myöhemmin.

****

Tänään istutin kuunliljoja etupihan puiden ympärille miehen ohjeiden mukaan, mutta jotenkin tuo näyttää omaan silmään kummalliselta ja satunnaiselta - ehkä siihen tottuu muutaman päivän päästä. Kukkapenkin edestä siirrettiin jonkin aikaa sitten nuo tiiliskivet puita reunustamaan ja huomenna olisi tarkoitus reunustaa kukkapenkki matalalla valkoisella säleaidalla (muovinen white picket fence). Kuvasta puuttuu koivun oikealla puolella oleva vaahtera.
1243125919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Lintulaudan uusin ja ahkerin vieras on juovamaaorava; jos nimiuudistus menee läpi Suomessa, niin tässäpä teille tikutaku:
1243125838_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä heppu on lähes yksin mussuttanut kokonaisen talikakun parin päivän aikana. Se tulee hakemaan posket täyteen ruokaa ja kuljettaa sen jemmaan pahan päivän varalle. Valitettavasti yksi tällainen jemmapaikka oli Kultu Kimalluksen konepellin alla, ilmanottoaukon luona. Olipa melkoisen herkulliset tuoksut autossa, kun säät lämpenivät lähelle +30C, jolloin piti laittaa autossa tuuletin päälle. Tänään löydettiin tuon mystisen löyhkän lähde ja se siivottiin, toivottavasti sieltä ei löydy seuraavaksi palasteltua talikakkua.

Kultu Kimallus (Glittering Goldie) sai rekisterikilpensä postissa. Kun kilpi oli hyvin suojattu lakalla mahdollisten naarmujen ja maalinlohkeilun varalta, sen saattoi laittaa paikoilleen:
1243125871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Hiukan on itserakas olo, mutta ehkä se menee ohi :D .

Lintulaudalta bongasin jonkin aikaa sitten uuden lintulajin, mutta vasta viime viikolla onnistuin saamaan siitä oikein kuvankin. Red-winged Blackbird
1242496063_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suomen lomaa ollaan nyt pyöritelty, vaihtoehtoja mietitty ja käyty läpi. Kolmen koiran kanssa eläessä ei matkustaminen ole helppoa - koirille hoitajan löytäminen on vaikeaa! Niinpä päädyttiin siihen, että minä tulen soolona vierailemaan pariksi viikkoa. Pitkää aikaa en viitsi olla poissa, miehen kun on vaikea sovittaa omaan aikatauluunsa kahta työtä sekä koirien- että kodinhoitoa niin että vaimo olisi lopputulokseen tyytyväinen kotiin palatessaan. Kahden viikon aikana ei kuvittelisi täällä ihan hirmuista kaaosta vielä syntyvän *koputtaa puuta*. Lentolippuja olen katsellut heinäkuun lopulle, kesäkuu tulee jo liian pian, sitten onkin ilotulituskausi jolloin minun seniorini tarvitsevat mamin hellää hoivaa. Yhteistä hääpäivää meillä ei ole ollut neljään vuoteen, nyt haluan sellaista juhlistaa ravintolareissulla tms., joten sekin lykkää matkaa kohti loppukesää. Ilmoittelen sähköpostitse kunhan päivämäärät selkiävät.

****

Jamie soitti juuri, he eivät pääse tulemaan maanantaina :( Noh, grillaillaan miehen ja koirien kanssa, nautitaan auringonpaisteesta ja miehen ylimääräisestä vapaapäivästä :)