Tänään se tulla tupsahti postissa, epävirallisen ja epämääräisen näköisessä kuoressa. Juuri maanantaina luukkuun oli tullut toinen virallinen valtion kuori, ja kuvittelin saavani tuon maagisen kortin tuolloin - yllätyksekseni kuoressa olikin tismalleen samanlainen "Welcome notice", jonka olin saanut marraskuulla. Ajattelin, että tuolla he ostivat lisäaikaa taas sen 30 päivää papereiden pyörittelylle, ja nyt tämä! Kortti on hieno (olisinpa saanut siihen eri kuvan!), toinen puoli on kokonaisuudessaan sellainen metallinkiiltoinen, hologrammityyppinen, joten mukana tuli paperinen kuori kortin säilytystä varten - valtionviraston logolla varustettuna. Kymmenen vuotta saan nyt työskennellä ja asuttaa tätä maata; ellen sitten ano kansalaisuutta aiemmin. Suomi kun hyväksyy kaksoiskansalaisuuden.

****

Posti toi mukanaan toisenkin yllätyksen: Leena oli laittanut kortin mukana joululahjan tulemaan tänne meille! Suuret kiitokset teille tätäkin kautta! Tarpeellinen ja näppärä lahja, ja salmiakkia on hyvä olla aina pussillinen, sillä koskaan ei tiedä koska salmiakin himo yllättää.

****

Tänään vietin aikaa kälyni kanssa. Hän tuli ensin meille ja toi mukanaan "joulusukan täytettä", pikkuisia lahjoja. Istuttiin täällä ja juteltiin niitä näitä; Aino päätti viihdyttää Leslietä tuomalla hänelle likapyykkikorista alushousuni... Mentiin naapurikaupunkiin, Grand Blanciin syömään ja sen jälkeen leipomoon. Tuosta leipomosta Joel ja Jamie toivat minulle ensimmäisellä viikollani lahjaksi ruisleivän, joka maistui ihan joululimpulle. Se oli herkullista! Tuota leipää menimme siis ostamaan näin joulua valmistellessa. Paikka oli leipomo-kahvila. Kaipaamani leipää he leipovat vain maanantaisin, joten sitä en saanut ostettua (jatkoa varten sain viikkolistan, mitä minäkin päivänä leivotaan). Katselimme aikamme, ja kassalla oleva nuori mies kertoi, että kaikesta mitä päivän listalla on, saa ilmaisen maistiaisen niin halutessaan. Kokeilin sitten toista "ruis"leipää, joka heillä on listoillaan ja hyvää se oli, mutta ruista se ei ole nähnytkään. Leslie huomasi listalta piparikeksit, ja kysäisin millaisia ne ovat. Kuinka ollakaan, sain taas maistiaisen :D Oi, keksit maistuivat samalle kuin olisi piparitaikinaa syönyt! NAM! Leslie osti meille puoliksi pussin noita keksejä ja meille molemmille kaneli-hasselpähkinäkahvit. Päivä oli mukava, vaikkemme ehtineetkään alkuperäisen suunnitelmamme mukaisesti ostoksille tai elokuviin.

****

Kotiin tullessani oli vastassa surullinen näky, Aino oli järsinyt minun lohikäärmeennahkahanskani! Millä minä nyt kohentelen kamiinan tulta? Tosin tuota en ehtinyt murehtia kauaa, sillä sotkut siivottuani käväisin postilaatikolla hakemassa päivän postin.

****

Nyt varmaankin pitäisi mennä pesemään pyykkiä...