Otsikko on harhaanjohtava :D Ei täällä papukaijoja lintulaudalla vieraile, mutta kun katselee sitä värien kirjoa ja erityyppisiä lintuja, olo on kuin olisi eläinkaupassa katselemassa papukaijojen ja undulaattien valikoimaa.

Kiehtovan tarkkailukohteen tuosta lintulaudasta tekee se, että lähes poikkeuksetta jokainen vieraileva lintu on minulle entuudestaan tuntematon laji. Tosin nyt jo tunnistan aiemmin vierailleen kardinaalilinnun, blue jayn, black cap chickadeen jne. Joka kerta, kun laudalle eksyy uusi vieras, netistä on etsittävä, mikä laji oli kyseessä. Tänä aamuna saimme poikkeuksellisen paljon vieraita, olisiko nämä jatkuvat kylmät pakkaset, jotka saavat linnut siementen ja talikakun luo. Uusia vieraita olivat:
Dark-eyed Junco

Downy Woodpecker

Red-bellied Woodpecker

Suomalaiset linnut ihastuttavat täällä "eksoottisuudellaan" lintuharrastajaystävääni, lintukirjat ovat esillä joka kerta, kun jomman kumman kotosalla tavataan. Joulukortissa ollut punatulkkujen kuva oli ihmetyksen aihe, ne linnut piti lintukirjasta etsiä. Samoin katseltiin joululauluissa esiintyvää varpusta (niitä on toki täälläkin) ja Sylvian joululaulun lintua (en vaan muistanut, mikä se oli tarkasti lajiltaan). Englannin kielen monipuolisuudelle ollaan naurettu myös talitiaisia kirjasta katsellessamme (Kotimaan luonto -kirjassa lajien nimet ovat suomeksi, ruotsiksi, viroksi ja englanniksi sekä tietenkin latinaksi).


****

Karkailevan beaglen tutkimusmatkat ovat toivottavasti ohi - ainakin toistaiseksi. Takapihaa kiertävä aita on korjattu, ja uudeksi mielenkiinnon kohteeksi mies teki pihalle suuren lumikasan. Tuon lumikasan päällä Aino väsymättä istuu ja katselee ympärilleen, tai sitten kaivaa tuota sallittua paikkaa (onneksi muu piha saa olla kaivuulta rauhassa edes hetken).

****

Perjantai-illaksi minut on kutsuttu tyttöjen peli-iltaan. Leslie kokoontuu ystäviensä kanssa yhteen kerran kuussa pelaamaan jotain peliä (kuulostaa boncolta, on sitten eri asia miten mahdetaankaan kirjoittaa), ja minä pääsen nyt ekstrajäsenenä mukaan. Noissa illoissa kuulemma jutellaan, pelataan tuota noppapeliä ja tietysti syödään! Tällä kertaa vaan järjestelyt on hieman erilaiset, sillä joku ryhmän naisista valmistaa kaikki ruoat, menu koostuu vain libanonilaisista ruokalajeista - jipii! Eilen leivoin pullaa vaihtelevalla menestyksellä, ja ajattelin viedä pullapitkon mukanani? Täällä kun ei perisuomalaista peruspullaa ja korvapuusteja tunneta!

****

Lisäys vielä, pääsi unohtumaan äsken. Kesäksi pitää hankkia toisenlainen lintujen ruokintahärveli - haluan ehdottomasti nähdä kolibreja tuossa etupihalla ruokailemassa!