Kaikki ne, jotka tuntevat minut jo pidemmältä ajalta, tietävät, etten suuremmin rakasta shoppailua. Ajoittain on kiva käydä kiertelemässä ystävien kanssa, mutta esim. vaateliikkeet on suurimmaksi osaksi olleet omalta osalta pakkopullaa. Onneksi sisko oli töissä vaateliikkeessä ja teki puolet vaatehankinnoista minun puolestani - ja äiti sen toisen puolen. Itse ostin hyvin satunnaisesti paidan tai housut. (Ruokakauppa oli poikkeus, siellä piti käydä ihan päivittäin vaikkei mitään olisi tarvinnutkaan.)


Amerikka on siitä hassu paikka, että se voi saada ihmisen ihan sekaisin. Jo lomareissuilla oli havaittavissa shoppailuholistin taipumuksia. Täällä kun valikoimat ovat paljon laajemmat kuin Suomessa ja hinnat edulliset, se saa tavallisen talluran pään pyörälle. Yht'äkkiä kaikki kohtuullisuus katoaa, ja mukaan tarttuu yhä enemmän ja enemmän tavaraa - niin paljon, että kotiin lähtiessä matkalaukkuihin ei enää mahdu kaikki tuliaiset ja hankinnat.

Leslien kanssa käytiin Birch Runissa perjantaina. Reissu oli mukavaa tuuletusta omilta ajatuksilta, mutta shoppailuholisti iski jälleen. Puolustuksekseni täytyy sanoa, etten tee kaikkia hankintoja itselleni, vaan ostan tavaraa muidenkin puolesta. Se on ehkä myös pelastukseni, sillä saan shoppailla sydämen kyllyydestä, mutta koko lasku ei jää yksin maksettavaksi. Ammatinvalintana henkilökohtainen shoppailija olisi aika unelmatyö :D Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Gymboree... Kuljimme kaupasta kauppaan ja lähes jokaisesta poistuimme kassi kädessä.

Lastenvaatteissa pidän erityisesti Gymboreen valikoimista, sieltä löytyy usein ihan syötävän suloisia vaatteita. Niinpä siskontyttöjen vaatteet onkin hankittu suuremmaksi osaksi sieltä. Tässä Justiinalle ensi syksyksi eskarivaatteita (voiko Justiina olla jo niin "vanha"?!) Mukana myös ensi jouluksi ostettu joulupaita (kun halvalla sai...) Huom. Katsokaa kuinka paljon ruskeaa siihen nähden, että 70-luvun kasvattina sain väristä yliannostuksen, enkä oikeastaan siedä väriä vieläkään.


Helmiinalle on löytynyt Gymboreelta tällaisia vaatteita, ja alesta se ensi joulun trikoopaita:


Jullelle vaatteet onkin sitten hankittu Hilfigeriltä, ehkäpä oma suosikkini kaikista liikkeistä. Tällä reissulla itselle tuli ostettua neuletakki:Jos katsoo kirjoituksieni kategorioita täällä ollessani, huomaa kuinka shoppailu vie mennessään. Täytynee siis todeta: "Hei, nimeni on Hanna ja olen shoppailuholisti..."