Toivottavasti sateet vahan hellittavat juhannuksen aikaan, ja paasette nauttimaan myos auringonpaisteesta yottomana yona. Meidan juhannus menee ihan kotosalla grillatessa - miehen auto hajosi ja joutuupi olemaan korjaamolla jonkin aikaa. Mies kun viela on toissa perjantain ja lauantain, ei meikalainen autottomana paase kurkkaamaan edes Ikeaan, josko olisi ollut juhannusherkkuja tarjolla. Haaveena olisi ollut joko tuo yksinainen Ikea-reissu ja pikainen piipahdus Finnish Centeriin tai sitten paiva vesilla miehen kunnostaman Chum Bucket -paatin kera. (Minkas teet, talossa asuu kaksi iakkaampaa Paavo Pesusieni -fania, totta kai vene saa silloin nimensa tuosta sarjasta ).

****
Juhannusta paasin kuitenkin viettamaan viikon etuajassa, silla palasimme Kalevaan ja juhannusjuhlille. Ennen juhlia piti kavaista nyt avoinna olevassa pullotalossa katsastamassa, mita se oikein pitaa sisallaan.


Kukaan ei varmasti tieda, miten John Makinen on talon rakentanut, mutta tassa veikkaus prosessista.


1940-luvulla presidentti Roosevelt aloitti nuorisolle suunnatun "aktivointi" ohjelman, jonka tuotoksena mm. kuusi nuorta taiteilijaa maalasi nakemyksensa Kalevalan tarinoista. Maalaukset olivat Kalevan lukion seinalla, kunnes koulu lopetti toimintansa.





Kellarista loytyi tallainenkin!



Pullotalon rakentajan poika perusti Makinen Tackle -yrityksen, joka valmisti vieheita joka lahtoon. Yritysta ei enaa ole, mutta pullotalossa on Makinen Tackle Co:lle omistettu huone.

 


Juhannusjuhla oli hyvin pieni tapahtuma, johon perinteisen juhannuksen tapaan kuului hyttyset ja hyva ruoka. Tarjolla oli kunnon kropsua paikallisista mansikoista tehdyn hillon kera. Taman vuoden juhlan kohokohta jarjestajille oli se, etta paikalla oli kaksi suomalaista (mina ja uusi tuttavaperhe Indianasta), jotka olivat varta vasten tulleet tahan pikkukylaan juhannusta viettamaan - saatiinpa molemmat oikein puheenvuoro ja paastiin esittaytymaan kaikille...

Kalevan kokon myota kaikille oikein hauskaa juhannusta sinne Suomeen ja muualle pain maailmaa!