Sana "helle" on saanut ihan uuden merkityksen. Eilen lämpötila kipusi +38C asteeseen, joka oli allekirjoittaneelle ihan liikaa - minut on luotu viileämmän ilmaston asukiksi, kesällä +25C on riittävä hellelämpötila. Lohdutuksen sanoja sain miehen lisäksi ystäviltä, jotka kaikki lohduttivat että tällaisia säitä riittää ainakin heinä- ja elokuun ajan. Tällä viikolla lämpötila pysyy 30:n yläpuolella, mutta onneksi eilinen taisi olla se kuumin päivä.

****

Miehen serkun kolmikymppisiä vietettiin sukulaisten ja ystävien voimin viime lauantaina. Ruokatarjoilu oli mieleinen, pastan ym. lisäksi tarjolla oli jos jonkinmoista pitsaa :D Miehen sukulaisia on ihan kiva tavata, sedät Paul ja Phil ovat ihan hulvattoman hauskoja. Juhlien jälkeen pidettiin omat "juhannusvalvojaiset" takapihalla sitronellakynttilöiden valossa, Joel ja Jamie tulivat istumaan iltaa ja taas mentiin reilusti yli puolenyön. Tällä ikää tuollaiset illanvietot (vaikka rauhallisia ovatkin) vievät kaikki voimat seuraavalta päivältä. Nukkumaanmenoaika kun on klo 21. Täällä oli vieraiden kotiin lähtiessä säkkipimeää, kun taas Suomessa vietettiin yötöntä yötä.

****

Tänään oltiin miehen kanssa naapurikaupungin elokuvateatterissa, jossa voi katsella myös IMAX-elokuvia. Liput oli hankittu jo ennakkoon Transformers - Kaatuneiden kostoon, ja IMAXinahan tuo tuli katsottua. Huimaa robottien taistelua jättikoossa, lisukkeena jäähilejuomaa ja popcornia. Täällä ei saa elokuvateattereihin viedä omia eväitä, vaan elokuvanaposteltavat ostetaan kiltisti teatterin tiskiltä: juomia, poppareita, karkkia... Poistuessa tuli sitten ostettua jo seuraavat elokuvaliput hääpäivän juhlimista varten; Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi. Päivänäytöksiin liput on tosi edullisia, vain $5, joten elokuvissa voisi käydä useamminkin (IMAX on hiukan kalliimpi ja valitettavasti HP tulee IMAXina vasta parin viikon kuluttua ensi-illasta).

Tulevista (täällä jo teatterissa) elokuvista täytyy mainita myös Jodi Picoultin kirjaan perustuva My Sister's Keeper - Sisareni puolesta. Ainakin kirjana ihan ehdottomasti luettavien listalla, toivottavasti elokuva yltää edes lähelle kirjan tuntumaa.

****

Huomenna olisi sitten vuorossa kuumailmapallofestivaalit Howellissa Leslien & kump. seurassa. Luvassa oman selostukseni mukaan mm.  keski-ikäisiä ritareita :D - ihanaa tämän englannin kieli kun innoissaan jotain selittää ja unohtaa oikeat sanat.