Alkavalla viikolla se sitten on, se haastattelu lähetystössä. Eri tahot antoivat kaikki eri vastaukset siitä, mitä minulla tulee olla tuolla mukanani, mutta kokeillaan nyt sitten mennä vähän kaikkia ohjeita soveltaen. Mukaan olen etsinyt vanhat lentoliput, valokuvia, kirjeitä ja kortteja, jotta voin tarvittaessa yrittää todistaa olevani oikeasti naimisissa, enkä vain green cardin vuoksi. Tulee mieleen tuo 80-luvun elokuva Green card, jossa näytteli Gerard Depardieu ja Andie McDowell. :)

En tiedä tuoko tämä huonoa onnea lueskella tällaista etukäteen, mutta bongasin virallisilta sivuilta kivan reilun satasivuisen oppaan uudelle Yhdysvaltain asukkaalle. Aivan ihana opus! Neuvoo rautalangasta vääntäen mm. miten vuokrata asunto ja miten kirjastot toimivat. Olihan siellä paljon sellaista tietoa, joka oli itselle ihan uutta ja varmasti hyödyllistä. Mukana oli myös minulle tarpeellinen yhteiskuntaopin jakso, jota pitänee ruveta opiskelemaan. Tuota opusta lukiessani minulle selvisi, että voisin anoa kansalaisuutta jo kolmen vuoden kuluttua maahan saapumisestani! (Koska olen naimisissa ja elän amerikkalaisen kanssa, aika on lyhyempi - muuten se olisi viisi vuotta.) Tuo tapa, millä opas selvittää, että vuokra-asuntoja voit etsiä paikallisista lehdistä "For rent" otsakkeen alta ja kuinka askel askeleelta tässä edettiin, toi vain hymyn huulille. Juu, kahvi on kuumaa ja kissaa ei saa laittaa mikroaaltouuniin...

Mies kävi eilen katsastamassa mahdollista uutta perheenjäsentä. Jossain siellä järjestettiin eri rescue-järjestöjen yhteinen adoptiotapahtuma, jossa ihmiset saivat käydä tutustumassa koiriin ja jättää hakemuksen, jos koirasta kiinnostuivat. Homma ei ihan etene niin kuin televisio-ohjelmista olemme oppineet; koiraa ei käydä hakemassa mukaan tuosta noin vaan. Nyt kun mieheni on tutustunut koiraan ja jättänyt hakemuksen, seuraavana vuorossa on eläinlääkäriltä taustojen tarkistus (onko mieheni pitänyt edellisestä koirastaan hyvää huolta) ja sitten vielä talotarkastus. Tämän prosessin jälkeen, jos toteavat mieheni sopivimmaksi ehdokkaaksi tuolle kyseiselle koiralle, koira saa uuden kodin. Katsotaan nyt kuinka tässä käy - adoptiota haittaava tekijä, ja suuri sellainen, on tämä etäavioliitto. Edellisissä järjestöissä adotioprosessia ei edes aloitettu, kun minuun ei päästä tutustumaan henkilökohtaisesti. Koiralle on jo nimi mietittynä ja pari kuvaakin löytyy, mutta palataan tähän, jos kaikki käy parhain päin.