Tanaan viimeisella tunnilla eskarilainen poika totesi minulle: "You've got a weird face" (Sinulla on outo naama). Kerroin taman lahtiessani toimistossa, ja rouva lohdutti minua: "Oh, my granddaughter always comments on my wrinkles too" (Oi, lapsenlapseni kommentoi aina minunkin ryppyjani) ! Mitahan naista sitten pitaisi ajatella? Tosin sanoihan Hanna A. (terveisia!) minulle jo 15 vuotta sitten, etta olenpa rupsahtanut sitten yo-kuvani oton jalkeen. Eli eipa pitaisi puskan takaa tulla taman paivan kommentit .

Aamulla koululle saapuessani minua odotti mukava yllatys: minulle on tehty nyt oma lukujarjestys! Ensin etsin jotain lippulappusta, mutta lukujarjestys olikin laitettu ihan koko koulun lukujarjestyksen osaksi! Wau, tunsinpa itseni tarkeaksi! Paivat menevat tasta eteenpain eskari- ja ekaluokissa, lahinna lukemisen ja matematiikan parissa. Lukeminen on itselle perin hyodyllinen oppiaine, se kun melko erilaista taalla suomen kielen opetukseen verrattuna (tai englannin opettamiseen vieraana kielena). Oma erilainen aksenttini herattaa edelleen huomiota lasten kanssa keskustellessa, ja tanaan eras poika totesikin, etta puhun siksi erilailla kuin he, koska asun niin monessa talossa?

****
Ensi viikolla on jo kiitospaiva! (Ja osa Halloween-kuvista on vielakin laittamatta tanne...) Edessa on kiitospaivan paivallinen kalyn luona suvun kera; kalkkunaa, perunamuusia, kurpitsapiirakkaa jne. Heti kiitospaivan jalkeen olisi sitten se musta perjantai, eli ihan alyttoman hullu alennusmyyntipaiva - ihmiset jonottavat aamuyolla tarjousten perassa ja taisipa viime vuonna pari ihmista kuolla vakijoukkojen tallatessa paalle. Kiitospaivaa enemman odotan Twilight-saagan (suom. Houkutus) uusinta elokuvaa, New Moon. Kalyn kanssa mennaan se yhdessa katsomaan ja kalyn suuren merkkipaivan kunniaksi samalla reissulla viela syomaan.

****
Viikonloppuna saat tosiaan suosi, ja niinpa ahkeroitiin miehen kanssa ja raaputeltiin talon julkisivun puisista osista vanhat maalit pois ja laitettiin uusi maali pintaan. Edusta on nyt huomattavasti paremman nakoinen kuin aiemmin (autotallin sivustasta ja takaosasta ei kannata puhua), nyt puuttuu ovenpielesta vain pari kanervaruukkua. Maalausurakka tarkoittaa myos sita, etta tana vuonna ei jouluvaloja niitata kiinni samalla tavoin kuin viime vuonna. Nahtavaksi jaa, tuleeko muita jouluvaloja kuin jaalyhdyt.